Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Αρχίζει η επιστροφή ΦΠΑ στους αγρότες

Η διαδικασία επιστροφής του ΦΠΑ ξεκινά κατόπιν απόφασης του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Παντελή Οικονόμου.Η διαδικασία επιστροφής του ΦΠΑ ξεκινά κατόπιν απόφασης του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Παντελή Οικονόμου....
Με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Παντελή Οικονόμου, αρχίζει η διαδικασία επιστροφής ΦΠΑ στους αγρότες.
 
Η αίτηση επιστροφής θα υποβάλλεται από τους ενδιαφερόμενους στην αρμόδια ΔΟΥ, είτε απευθείας, είτε μέσω συνεταιριστικής οργάνωσης.
 
Η αίτηση επιστροφής υποβάλλεται υποχρεωτικά απευθείας από το δικαιούχο αγρότη σε κάθε περίπτωση που το προς επιστροφή ποσό είναι από 10.000 ευρώ και πάνω.
 
Η επιστροφή ΦΠΑ αφορά σε παραδόσεις αγροτικών προϊόντων και παροχές αγροτικών υπηρεσιών, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν κατά τη χρήση 2010.
 
Επισημαίνεται ότι παράλληλα θα διενεργούνται έλεγχοι στα παραστατικά των αγροτών για να εντοπιστούν περιπτώσεις πλαστών ή εικονικών φορολογικών στοιχείων.
 
Σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουν δοθεί στις εφορίες, πριν από τη διενέργεια της επιστροφής, πραγματοποιείται σύντομος προληπτικός έλεγχος των φορολογικών στοιχείων και η επιστροφή ενεργείται άμεσα εντός μηνός για τα φορολογικά στοιχεία που δεν κρίνονται εικονικά ή πλαστά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.