Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

ΑLTER: "Αύριο τα σπουδαία" - Η συνάντηση στο Υπ.Εργασίας, η συνέλευση των εργαζομένων και τα "διλήμματα"...!

Παρά τα όσα διαδραματίστηκαν με την προσαγωγή Κουρη στην Ευελπίδων και όσα "απίθανα" ακολούθησαν, αύριο θα γίνουν δύο πολύ σπουδαίες συναντήσεις για το alter. Όλα αυτά λίγες ημέρες μετά την ψήφιση του "νέου άρθρου 99", το οποίο θα διαφοροποιεί τον τρόπο που εταιρίες όπως...



...η "ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε." (ΑLTER), θα εισάγονται στο νόμο με τις...ευεργετικές διατάξεις. Αυτό που απομένει -για τον νόμο που έχει ήδη περάσει- είναι η δημοσίευση του στο ΦΕΚ. (Κρατήστε το αυτό είναι σημαντικό!)

Όπως σας έχουμε γράψει στον presssrismeno, αύριο επίκεινται δύο σημαντικές συναντήσεις:
Στις 2:00 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί τριήμερης συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας μεταξύ εκπροσώπων και σωματείων εργαζομένων Alter, εκπροσώπων της νέας διοίκησης που έχει οριστεί από τον Γ.Κουρή και της γενικής γραμματείας του υπουργείου. Ενώ στις 4:00 ακολουθεί συνέλευση των εργαζομένων...

Βέβαια έχουμε βαρεθεί να ακούμε και να διαβάζουμε πως: "αυτή είναι η κρίσιμη ημερομηνία για το alter", "την άλλη εβδομάδα επαναλειτουργεί το Alter" και άλλα τέτοια που διαρρέουν -πολλές φορές όχι τυχαία- στα διάφορα μέσα.

Ωστόσο, έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί τα γεγονότα η υπόθεση Alter θα μπει σε νέα φάση. Αυτό δεν έχει να κάνει με τις απειλές Κουρή προς τους απλήρωτους: "σήμερα θα κλείσω το Alter για κάποιους ανεγκέφαλους" και το "Βάζουν χειροπέδες στους ανθρώπους που δουλεύουν και δημιουργούν, τόσο μ..κες είναι!".

Όλο αυτό το σκηνικό που έγινε στα δικαστήρια, θύμιζε περισσότερο το αποκορύφωμα μιας καλοπαιγμένης ερμηνείας σε μια παράσταση με πάλκο...τη Σχολή Ευελπίδων.

Από όσα είπε ο Κουρής ένα είναι το σίγουρο όλη του τη ζωή δουλεύει και δημιουργεί. Το εάν βέβαια...την δική του δημιουργία την έχουν πληρώσει με την απλήρωτη εργασία, οι εργαζόμενοι του σε Αλτερ, Αυριανη, Φίλαθλο ακόμα και στο "τελευταίο του παιδί" το Kontra, αυτό...είναι γνωστή ιστορία.

Ο Γ.Κουρής θα κάνει τα πάντα για να κρατήσει ζωντανό το Alter, που είναι αποτέλεσμα" της δουλειάς και της δημιουργίας του" όπως λέει ο ίδιος...ζωντανό. Έστω και εάν τώρα με το "νέο νόμο 99" τα πράγματα έχουν ζορίσει και...η έγκριση των εργαζομένων για την εισαγωγή σε αυτό: απαραίτητη.

Ήδη το ξέρει ο εκδότης και όπως ένας καλός "παίκτης στη σκακιέρα" έχει μελετήσει καλά την επόμενη κίνηση του. Ήδη άνθρωποι που ανήκουν στο εργοδοτικό περιβάλλον πάνε να δημιουργήσουν κάποιες σκιές.

Διαδίδεται τεχνηέντως το τελευταίο διάστημα από...φιλοεργοδοτικούς κύκλους, ότι: "η πρόταση του Κουρή συνάδελφοι, μη φανταστείτε ότι θα είναι πολύ καλύτερη από την τελευταία, απλά το κούρεμα θα είναι λίγο μικρότερο!".

Την ίδια ώρα από την διοίκηση θα τίθεται μια πρόταση του στυλ ή παίρνετε δυο-τρεις μισθούς και οι μισοί από εσάς απολύεστε, ή...το ALTER κλείνει!

Βέβαια κάτι τέτοιο είναι τραγικό για τη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων του ALTER (και όχι για τους συγκεκριμένους "διαρρέοντες" κύκλους, που ο ένας ή οι δύο μισθοί ισούνται με συνολικά τη μίση χασούρα των δεδουλευμένων όλων αυτών των μηνών, του μέσου εργαζόμενου του σταθμού).

Θα παρουσιαστεί μια αποπληρωμή των εργαζομένων σε...δόσεις. Τότε θα δημιουργηθούν τα εξής προβλήματα:

-Πότε, πως και πόσα από τα δεδουλευμένα, θα πάρουν οι εργαζόμενοι;
-Εάν πάρουν την πρώτη δόση...ποιος τους εγγυάται ότι θα πάρουν τη δεύτερη; Να θυμίσουμε ότι και το περασμένο καλοκαίρι ο Κουρής εμφανίστηκε και τότε σαν σωτήρας στο Alter, στην "υποτιθέμενη" μετά Γιαννίκου εποχή. Τότε έδωσε τα πρώτα λεφτά, άλλα μετά: Ουδέν νεώτερο...από το ταμείο!
-Τι θα γίνει με τους υπόλοιπους εργαζόμενους; με τους 300 περίπου που θα απολυθούν, αφού ως γνωστό το Alter θα προχωρήσει σε ένα...πιο ευέλικτο σχήμα με 300 υπάλληλους το πολύ! Αυτοί πόσο θα "κουρευτουν" τα δεδουλευμένα τους; Πότε θα τα πάρουν;...και με ακόμα πιο απλά λόγια: ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ ΠΟΤΕ;

Σχόλιο: Εν κατακλείδι για αυτό εμείς εδώ στον pressarismeno, έχουμε κάποιες επιφυλάξεις και κάναμε κάποιες επισημάνσεις και "κρατάμε μικρό καλάθι". Αφού περιμένουμε αυτούς, αλλά και άλλους "ελιγμούς" από το περιβάλλον Κουρή.

Όσο για αυτό που μας έχει λείψει; Δεν είναι άλλο από τα τα mail, που κατά καιρούς διαβάζαμε σε συγκεκριμένο φιλοεργοδοτικό μπλογκ που φιλοξενούσε επιστολές "αγανακτισμένων εργαζόμενων με τους συνδικαλιστές, που δε μας αφήνουν να πάμε για δουλειά, αλλά θέλουν να κλείσει το Alter".

Δεν αγχωνόμαστε καθόλου αφού ενδεχομένως αύριο κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης των εργαζομένων που θα ακολουθήσει τη συνάντηση στο υπουργείο, να δούμε στοχοποιήσεις συγκεκριμένων ανθρώπων.

Όχι βέβαια με θρασύτητα ανάλογη με αυτή του "σιδεροδέσμιου" στην Ευελπίδων Κουρή. Αλλά με σκοπό να σπάσει το αρραγές μέτωπο του συντριπτικού συνόλου των εργαζομένων που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας από τις 10 Νοεμβρίου. Ωστόσο δύσκολα θα...μασήσουν οι εργαζόμενοι!

πηγή:pressarismenos


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.