Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Κάμερον προς δημοσιογράφους: Να περιμένετε έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ!

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, στο περιθώριο της Συνόδου της G8, ο Ντέιβιντ Κάμερον υπογράμμισε ότι οι εκλογές της 17ης Ιουνίου θα είναι ουσιαστικά η απόφαση των Ελλήνων για την παραμονή ή όχι της χώρας στη ζώνης του ευρώ....



«Μπορούν να ψηφίσουν να μείνουν στην Ευρωζώνη και να τηρήσουν τις υποχρεώσεις τους, ή μπορούν να ψηφίσουν την παραίτηση από αυτές τις υποχρεώσεις και, ουσιαστικά, την αποχώρησή τους από το ευρώ», είπε χαρακτηριστικά ο Βρετανός Πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι η Σύνοδος των G-8 έστειλε ένα πολύ σαφές μήνυμα στην Ελλάδα:

«Νομίζω ότι αυτό που έγινε πολύ ξεκάθαρο από τη Σύνοδο G-8 είναι ότι η Ευρωζώνη πρέπει να καταστρώσει σχέδια έκτακτης ανάγκης και για τις δύο περιπτώσεις», είπε

Πρέπει να τονιστεί πάντως ότι στη Σύνοδο των G-8 στο Καμπ Ντέιβιντ, τόσο ο Χέρμαν Βαν Ρομπέι όσο και ο Χοσέ Μπαρόζο αρνήθηκαν να σχολιάσουν αν υπάρχουν τέτοια σχέδια. Μάλιστα, ο πρόεδρος της Κομισιόν είπε ότι «το Σχέδιο Α» για την Ελλάδα είναι να παραμείνει εντός της Ευρωζώνης.

Στην ερώτηση των δημοσιογράφων προς τον Ντέιβιντ Κάμερον σχετικά με το αν αναγάγει τις ελληνικες εκλογές σε δημοψήφισμα παραμονής ή όχι στο ευρώ, ο βρετανός Πρωθυπουργός αρνήθηκε κάτι τέτοιο λέγοντας: «Είναι θέμα των Ελλήνων το πως θα οργανώσουν τις εκλογές, τι θα πουν και τι δεν θα πουν, πως θα ψηφίσουν ή δεν θα ψηφίσουν οι πολίτες, αλλά εμείς πρέπει να τονίσουμε ότι έχουμε φτάσει σε ένα σημείο αποφάσεων για την Ευρωζώνη».

«Αυτό που απαιτειται πλέον είναι αποφασιστικότητα. Πρέπει να υπάρξει μια λύση γιατί η έλλειψη λύσης οδηγεί σε έλλειψη εμπιστοσύνης», κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.