Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Έπιασε δουλειά ...παραλαμβάνοντας ο Χατζηδάκης.

Αλλάζουν όλα στις χρηματοδοτήσεις
Δεν πρόλαβε να αναλάβει το υπουργείο Ανάπτυξης, Υποδομών και Μεταφορών και ο Κωστής Χατηδάκης ανακοίνωσε σήμερα τα πέντε πρώτα μέτρα για την ανάπτυξη. Ειδικότερα κατά τη διαδικασία παράδοσης - παραλαβής του υπουργείου από τον κ. Γιάννη Στουρνάρα, ο νέος υπουργός...


 έθεσε προτεραιότητες για την επιστροφή στην ανάπτυξη: Την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης, την ενίσχυση της ρευστότητας και τη στήριξη της επιχειρηματικότητας.

Για το "μέτωπο" της ρευστότητας, πέρα από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών ο κ. Χατζηδάκης προανήγγειλε μια σειρά δράσεων που μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν:

- Ενεργότερη συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Άμεσα ο κ. Χατζηδάκης θα συναντηθεί με τον αντιπρόεδρο της ΕτΕΠ Π. Σακελλάρη ενώ θα υπάρξει και τοποθέτηση προσώπου έκπληξη από τη χώρα μας που θα συνομιλεί απευθείας με την ΕτΕΠ.

- Δημιουργία ελληνικού επενδυτικού ταμείου με στήριξη των εταίρων.

- Αναθεώρηση του αναπτυξιακού νόμου ο οποίος, όπως είπε ο υπουργός, βασίζεται σε φοροαπαλλαγές καθώς ψηφίστηκε σε άλλες συνθήκες ενώ σήμερα δεν υπάρχει κερδοφορία.

- Αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων του ΕΤΕΑΝ (Ταμείο Επιχειρηματικότητας).

- Επιτάχυνση της απορρόφησης των Κοινοτικών πόρων του ΕΣΠΑ.
Ο νέος υπουργός μίλησε επίσης και για το μείζον θέμα των τιμών ενώ ανακοίνωσε ότι θα έχει ο ίδιος την αρμοδιότητα για το ΕΣΠΑ, ενώ από τους υφυπουργούς ο Θ. Σκορδάς θα έχει τον τομέα Εμπορίου, ο Ν. Μηταράκης τις Επενδύσεις και ο Λ. Καλογιάννης τις Υποδομές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.