Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ: ΚΚΕ & ΣΥΡΙΖΑ έβαλαν λουκέτο στη Χαλυβουργία

Μετά από πολύμηνους δύσκολους, επίμονους και επίπονους αγώνες, οι συνδικαλοπατέρες του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ τα κατάφεραν. Έβαλαν οριστικά λουκέτο στη Χαλυβουργία Ελλάδος και 400 οικογένειες - που τις παραμύθιαζαν - θα μείνουν τελικά στο δρόμο, χωρίς δουλειά! Η οριστική απόφαση για λουκέτο στη Χαλυβουργία λήφθηκε...



οριστικά από την διοίκηση, η οποία καταθέτει αίτηση για τη διακοπή των εργασιών της.
Εκπρόσωπος του ομίλου Μάνεση σε συνάντηση που θα γίνει στο υπουργείο Εργασίας θα ανακοινώσει την απόφαση του Ομίλου να κλείσει οριστικά τις εγκαταστάσεις της Χαλυβουργίας Ελλάδος και ότι:

- Θα φροντίσει, παρά την αδυναμία που προκαλεί η κρίση, για την απασχόληση όλων των σήμερα εργαζομένων στο συγκρότημα.

- Δεν πρόκειται να επαναπροσλάβει όσους χρειάσθηκε να χάσουν τις θέσεις εργασίας για την διατήρηση των προϋποθέσεων εξυγίανσης της χαλυβουργικής μονάδος.

Τα "επαναστατικά στρατόπεδα" των ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ κατάφεραν αυτό που έγινε και στο ALTER. Να μπει οριστικό λουκέτο, χωρίς να υπάρχει ελπίδα για τους εργαζόμενους να δουν φράγκο τσακιστό.

Όπως δήλωσε στο ΣΚΑΪ 100,3, η Ελένη Καταβάτη, πρόεδρος της Επιτροπής Αγώνα στη Χαλυβουργία, οι εργαζόμενοι είχαν συναντήσεις με εκπροσώπους των κομμάτων που κατανόησαν, όπως είπε, το πρόβλημα πλην του κ. Λαφαζάνη του ΣΥΡΙΖΑ.

Η κ. Καταβάτη είπε πως ο κ. Λαφαζάνης τάχθηκε υπέρ των αποφάσεων του σωματείου που κρατά κλειστό το εργοστάσιο παρά την δικαστική απόφαση που έκρινε παράνομη την απεργία.

Ζήτησε τέλος την παρέμβαση εισαγγελέα για να ανοίξει το εργοστάσιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο χαλυβουργικός όμιλος Μάνεση είχε, πριν από τον επί ένα χρόνο περίπου επιθετικό... αγώνα καταλήψεων των συνδικαλιστών, συγκεκριμένο πρόγραμμα εξυγίανσης του ομίλου και συντήρησης του μέσα στην κρίση με πολύπλευρες δραστηριότητες.

Η εμπλοκή όμως του προγράμματος στην αντίδραση των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ ανέτρεψε τόσο την εφαρμογή του όσο και την παρακολούθηση της ευρύτερης στρατηγικής που εφαρμόζουν και οι άλλοι χαλυβουργικοί όμιλοι της χώρας για να αντιμετωπίσουν τις “επιθέσεις” στο κόστος παραγωγής από τις ανεξέλεγκτες αυξήσεις της τιμής του ρεύματος του κρατικού μονοπωλίου της ΔΕΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.