Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

"Η Ελλάδα διατηρείται τεχνητά στη ζωή"

Στο 40% τοποθέτησε το μακροπρόθεσμο κίνδυνο διάλυσης του ευρώ ο Διευθυντής Ευρώπης και Υπεύθυνος Προβλέψεων του Economist Intelligence Unit Λάζα Κέκιτς, ο οποίος εξέφρασε την πεποίθηση ότι το πρόβλημα της Ευρωζώνης είναι ευρύτερο από αυτό της ελληνικής οικονομίας....



Σημειώνοντας ότι το δεύτερο τρίμηνο του έτους η ευρωπαϊκή οικονομία δείχνει να οπισθοδρομεί εκ νέου, καθώς και ότι οι χώρες -γνωστές ως- BRIC- εμφανίζουν σημάδια αποδυνάμωσης, παρουσίασε δυσοίωνες προοπτικές για τη διεθνή οικονομία, η οποία επί του παρόντος «συντηρείται από την Ασία».

O ίδιος χαρακτήρισε την Ελλάδα ως μία χώρα, η οποία διατηρείται τεχνητά στη ζωή και υποστήριξε ότι είναι μαθηματικά αδύνατη η επανάκαμψη της οικονομίας της υπό τις παρούσες συνθήκες, εντός της Ευρωζώνης. «Χωρίς υποτίμηση του νομίσματος, πώς μπορείς να πετύχεις ανάπτυξη;», αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά, τονίζοντας με νόημα ότι ένα καλό μέλλον για τη ζώνη του ευρώ δεν ταυτίζεται απαραίτητα με ένα καλό μέλλον για όλες τις χώρες - μέλη της

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.