Κυριακή 8 Ιουλίου 2012

Σαν σήμερα έπεσε ο επίλογος της πολύκροτης δίκης Κράμπη

Σαν σήμερα, στις 8 Ιουλίου, πριν από ακριβώς 10 χρόνια έπεσε η αυλαία της πολύκροτης δίκης Κράμπη για τη διπλή απαγωγή και δολοφονία του επιχειρηματία Γιώργου Νικολαΐδη και της φίλης του Σούλας Καλαθάκη. Διαβάστε στο planet-greece τι έγινε εκείνη την ημέρα και θυμηθείτε την ιστορία, που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο....



Ποινή δύο φορές ισόβια και επιπλέον 25ετούς κάθειρξης, επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο στον Παναγιώτη Κράμπη για την υπόθεση της απαγωγής και δολοφονίας του επιχειρηματία Γιώργου Νικολαΐδη και της φίλης του Σούλας Καλαθάκη, το Νοέμβριο του 1997. Μετά απο πολύμηνη ακροαματική διαδικασία, το δικαστήριο έκρινε ότι στη διπλή δολοφονία, πλην του Κράμπη, ενέχεται ο Μάριος Ασημάκης, στον οποίο επέβαλε 25ετή κάθειρξη αλλά και ο φυγόδικος Ηλίας Μαζαράκης, ενώ απάλλαξε απο κάθε κατηγορία την πρώην φίλη του Κράμπη, Μάνια Χωραΐτου και τέσσερις συγκατηγορούμενούς τους.

Οι δικαστές ομόφωνα έκριναν ότι ο Θεόδωρος Κράλης δεν είχε ουσιαστική συμμετοχή στην απαγωγή και δολοφονία του ζευγαριού και τον έκρινε ένοχο μόνο για απλή συνέργια σε πλαστογραφία, αδίκημα για το οποίο του επέβαλε εξαγοράσιμη ποινή 3 μηνών φυλάκισης. Σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση του δικαστηρίου, ο Παναγιώτης Κράμπης είναι ένοχος για αρπαγή απο κοινού και κατά συρροή, εκβίαση απο κοινού, ηθική αυτουργία σε ανθρωποκτονία κατά συρροή, διακεκριμένη κλοπή, πλαστογραφία, ηθική αυτουργία σε υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης, παράνομη οπλοκατοχή και οπλοφορία.

Ο Μάριος Ασημάκης καταδικάστηκε για αρπαγή απο κοινού και κατά συρροή, εκβίαση απο κοινού και άμεση συνέργεια σε ανθρωποκτονία κατά συρροή, ενώ για τον φυγόδικο Ηλία Μαζαράκη, η υπόθεση έχει διαχωριστεί και κρίθηκε ένοχος μόνο για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία και του επιβλήθηκε 9μηνη ποινή φυλάκισης. Με την απόφαση του δικαστηρίου εκτός της κ. Χωραΐτου κρίθηκαν επίσης αθώοι οι Λουκάς Μάμαλης, Δημήτρης Κράλης, Ευθύμιος και Νικόλαος Σκρέκας.

*planet-greece, με πληροφορίες από ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.