Ιταλία και Ιρλανδία έχουν περισσότερα κίνητρα να εγκαταλείψουν το ευρώ, ενώ η Γερμανία έχει μικρά περιθώρια να αποτρέψει αποχωρήσεις από τη νομισματική ένωση, σύμφωνα με την Bank of America Merrill Lynch....
Χρησιμοποιώντας την ανάλυση κόστους-ωφέλειας και τη θεωρία παιγνίων, οι αναλυτές συναλλάγματος της BofA Merrill Lynch David Woo και Αθανάσιος Βαμβακίδης, συμπεραίνουν ότι οι επενδυτές ενδεχομένως να υποτιμούν την πιθανότητα εθελοντικής εξόδου κάποιων χωρών από το ευρώ, όπως μεταδίδει το Bloomberg.
«Η ανάλυσή μας παράγει μερικά απρόσμενα αποτελέσματα, τα οποία ακόμη κι όσοι διαφωνούν μπορεί να τα βρουν ενδιαφέροντα», τονίζουν οι αναλυτές, όπως επισημαίνει η εφημερίδα ΑΞΙΑ.
Η Ιταλία, η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης, απολαμβάνει υψηλότερες πιθανότητες να επιτύχει μια ελεγχόμενη έξοδο και να ωφεληθεί από την βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, την οικονομική ανάπτυξη και τους ισολογισμούς, σημειώνει ο οίκος.
Ενώ η Γερμανία θεωρείται ως η χώρα που μπορεί να εγκαταλείψει το ευρώ ευκολότερα, έχει τα λιγότερα κίνητρα από οποιαδήποτε άλλη χώρα για να το πράξει, καθώς θα βρεθεί αντιμέτωπη με πιο αδύναμη ανάπτυξη, υψηλότερα κόστη δανεισμού και αρνητική επίδραση στους ισολογισμούς. Αυστρία, Φινλανδία και Βέλγιο έχουν επίσης λίγους λόγους να αποχωρήσουν, ενώ η Ισπανία δεν έχει κανένα λόγο, καθώς έχει υποστεί τη μεγαλύτερη άμεση επιρροή από την κρίση.
Δε μας νοιαζει ποιος θα ειναι! Αρκει καποιος να ειναι! Οσο ειμαστε στο ευρω μονο αυτοκτονιες προσφερει το ευρωσυστημα.Αντε,ωρα να το διαλυουμε και πολυ κρατησε το ψεμα...
ΑπάντησηΔιαγραφή