Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Συμπληρωματική έρευνα για τα CDS του Αντρίκου

Έχει γούστο να μας έβαλαν στο μνημόνιο για να τα οικονομήσουν αυτοι!!!
Tη διενέργεια συμπληρωματικής έρευνας για την υπόθεση των CDS διέταξε ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης. Για την υπόθεση αυτή ο εισαγγελέας πρωτοδικών Αριστείδης Κορέας, ο οποίος διενήργησε την προκαταρκτικής εξέταση , είχε τη γνώμη ότι η δικογραφία έπρεπε να τεθεί στο αρχείο. Την ίδια άποψη είχε εκφράσει και...


 ο ίδιος ο κ. Πεπόνης στον εποπτεύοντα του έργου των οικονομικών εισαγγελέων, αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Νίκο Παντελή, λέγοντάς τους ότι η υπόθεση οδηγείται σε αδιέξοδο. Ωστόσο, φαίνεται ότι τελικά ο κ. Πεπόνης κατέληξε στην άποψη ότι πρέπει να ερευνηθεί περαιτέρω η υπόθεση ώστε να διαπιστωθεί αν έχουν βάση οι καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες ο Αντρίκος Παπανδρέου είχε σχέση με την εταιρεία που προμηθεύτηκε CDS επί του ελληνικούς χρέους και ειδικότερα αυτά που έχουν σχέση με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο . Ο εισαγγελέας ερευνά αν τυχόν διαπράχθηκε αδίκημα που συνδέεται με προνομιακή ενημέρωση ή χειραγώγηση. Για το λόγο αυτό -σύμφωνα με την παραγγελία Πεπόνη- θα΄διαβιβάσει αίτημα δικαστικής συνδρομής στην εταιρεία που ενεπλάκη στη διαδρομή των επίμαχων CDS , στην Ελβετία και θα ζητήσει να πληροφορηθεί αν και ποια σχέση είχε με αυτή ο αδερφός του πρώην Πρωθυπουργού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.