Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

"Όχι" σε 15.000 απολύσεις στο δημόσιο, αλλά.... [ΒΙΝΤΕΟ]

"Ναι μεν αλλά..."

"Κόκκινη γραμμή" λένε οι απολύσεις, ωστόσο σύμφωνα με τις δηλώσεις Στουρνάρα, υπάρχει σύγκλιση με τις απαιτήσεις της Τρόικας! Η ουσία είναι ότι ούτε σήμερα κατάφεραν...



να έρθουν οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί που απαρτίζουν την κυβέρνηση συνεργασίας σε πλήρη συμφωνία, πράγμα που σημαίνει ότι ναι μεν σκέφτονται το πολιτικό κόστος από τη μία, από την άλλη, ωστόσο, φαίνεται να βαδίζουν ολοταχώς στην πλήρη εφαρμογή των όρων του "Μνημονίου 2".

Η νέα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών θα γίνει τις επόμενες ημέρες

Πρώτος βγήκε από το Μέγαρο Μαξίμου ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, δηλώνοντας αντίθετος με τις απολύσεις και τις αλλαγές στα εργασιακά. «Συνεχίζεται η συζήτηση όσο και διαπραγμάτευση αναφορικά με το πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ. Είναι σαφές ότι εμμένω σε εκείνο που έχω πει και πρέπει να αντιληφθεί και η τρόικα και οι εταίροι μας ότι κανένα μέτρο δεν μπορεί να εφαρμοστεί σε μία κοινωνία που διαλύεται. Επομένως η διαπραγμάτευση έχει αναφορά σε αυτή την κοινωνία. Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να διαλυθούν τα ήδη αποσαθρωμένα εργασιακά. Σε ότι αφο΄ρα τη διοικητική μεταρρύθμιση εκείνο που ρπεέει να συμβεί είναι αλλά καμία απόλυση δεν πρέπει να υπάρξει πολύ δε περισσότερο όταν οι εισηγούμενες συνταξιοδοτήσεις είναι πολύ μεγαλύτερες από εκενές που υπολογίζονταν αρχικά.»



Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, από τη μεριά του, είπε ότι επιμένει στις θέσεις του για τις απολύσεις στο Δημόσιο και τα εργασιακά, ενώ ανέφερε ότι η διαπραγμάτευση συνεχίζεται. «Στη πρώτη φάση της συζήτησης ανταλλάξαμε πληροφορίες και εκτιμήσεις για τις επαφές που κάναμε. Αύριο θα δούμε τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών. Κάναμε μία εκτίμηση στο που βρισκόμαστε σε σχέση με το γενικότερο ευρωπαϊκό πλαίσιο. Συζητήσαμε φυσικά για την πορεία των διαρπαγματεύσεων με την τρόικα. Η συζήτηση είναι πολύ δύσκολη γιατί δεν έχουν οριστικοποιηθεί πολλά κονδύλια που πρέπει να περικοπούν» υπογράμμισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, που σηεμίωσε ότι θεωρεί δεδομένη την παράταση της δημοσιονομικής προσαρμογής.



Εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, είπε ότι υπήρξε πρόοδος στις συζητήσεις. «Ήταν μία αρκετά καλή μέρα σήμερα. Οι συζητήσεις συνεχίζονται. Υπήρξε κάποια πρόοδος στις συζητήσεις με την τρόικα και πιστεύω ότι θα συγκλίνουμε. Ενημερώσαμε τους πολιτικούς αρχηγούς για την πρόοδο αυτών των συζητήσεων» υπογράμμισε ο Γιάννης Στουρνάρας, που εξήγησε ότι κατά την άτυπη συνεδρίαση του Eurogroup δεν θα ληφθούν αποφάσεις για την Ελλάδα.




*planet-greece, με πληροφορίες από real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.