Απάντηση στην Τράπεζα της Ελλάδος, απέστειλε ο Προκόπης Παυλόπουλος, σχετικά με τις αγοραπωλησίες ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου, κατά την περίοδο 2009-2011.
''Ευχαριστώ τον κ. Διευθυντή της Τράπεζας της Ελλάδος για την πρωτοβουλία του γιατί, με το αυξημένο κύρος των αναλύσεών του, ουσιαστικά επιβεβαιώνει τα συμπεράσματά μου επί της ουσίας, διαφωνώντας σε κάποια σημεία μόνον ως προς τους αριθμούς και αποκλειστικώς με βάση τα στοιχεία του Υπουργείου Οικονομικών'', αναφέρει ο Προκόπης Παυλόπουλος.
''Τα στοιχεία που μου έχει κοινοποιήσει το Υπουργείο Οικονομικών δεν είναι πλήρη. Το ομολογεί άλλωστε και το ίδιο το Υπουργείο στην απάντησή του. Τα στοιχεία της ανακοίνωσής μου προέρχονται και από άλλες πηγές. Π.χ. από την πηγή της B.I.S.(Bank of International Settlements), όπως αυτά δημοσιεύθηκαν στην εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ Ανάπτυξη» της Κυριακής 18/3/2012'', διευκρινίζει.
Ο βουλευτής της Ν.Δ, επισημαίνει ότι ''από τα στοιχεία αυτά προκύπτει ότι πριν τη κρίση δανεισμού της Ελλάδας οι αλλοδαπές τράπεζες κατείχαν στα χαρτοφυλάκιά τους ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου αξίας 143 δισ. ευρώ. Και κατά το «κούρεμά» των ομολόγων αυτών οι ως άνω τράπεζες κατείχαν πια μόλις 23 δισ. ευρώ! Δηλαδή «πρόλαβαν» και «ξεφορτώθηκαν» ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου ύψους 120 δισ. ευρώ, ώστε το κούρεμά τους να γίνει όχι φυσικά σε βάρος τους αλλά σε βάρος των ευρωπαίων –και κυρίως ελλήνων- φορολογουμένων. Διερωτώμαι, κατά συνέπεια, ο κ. Διευθυντής αμφισβητεί άραγε τα στοιχεία αυτά; Και αν ναι μπήκε στον κόπο ν’ απαντήσει –όπως συνέβη με την περίπτωση της ανακοίνωσής μου- στο έγκριτο «ΒΗΜΑ Ανάπτυξη» τον Μάρτιο του 2012;''.
''Από τα ίδια τα –τονίζω και πάλι μη πλήρη- στοιχεία του Υπουργείου Οικονομικών, προκύπτει ότι οι Ελληνικές Τράπεζες «φορτώθηκαν», μεταξύ 2009 ως το τέλος του 2011, ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου αξίας πάνω από 40 δισ. ευρώ; Είναι μικρό το ποσό αυτό;'', διερωτάται ο Προκόπης Παυλόπουλος, απευθυνόμενος στην ΤτΕ.
''Ακόμη και με βάση τα στοιχεία του Υπουργείου Οικονομικών –που, όπως τόνισα, δεν είναι τα μόνα- ναι ή όχι κατά το κρίσιμο χρονικό διάστημα μεταξύ 2009-2010 «φορτώθηκαν» ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου ύψους 9 δισ. ευρώ; Είναι μικρό το ποσό αυτό; Και, πέραν τούτου, ποιος και με ποιες εγγυήσεις, σ’ εκείνη την τραγική για την οικονομία μας χρονική περίοδο, λάμβανε τις αποφάσεις γι’ αυτή την επένδυση των Ασφαλιστικών μας Ταμείων;'', καταλήγει ο βουλευτής.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.
Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.
Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.