Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Έρχονται 20.000 απολύσεις από τις τράπεζες


Ποιος είπε ότι συγχωνεύσεις των τραπεζών δεν θα έχει επιπτώσεις για τους εργαζόμενους στις τράπεζες; Το αμέσως επόμενο διάστημα, ερχεται καταιγίδα λουκέτων σε υποκαταστήματα και μαζικές απολύσεις υπαλλήλων, που θα κορυφωθούν το...



2015! Δεν μιλάμε για απλές απολύσεις αλλά για μεγάλη σφαγή, αφού επί της ουσίας θα απολυθεί το 40% των εργαζόμενων στις τράπεζες, που μετά τις συγχωνεύσεις θεωρούνται "πλεονάζον προσωπικό"!

Στόχος των νέων σχημάτων είναι να συμπιέσουν το λειτουργικό κόστος στο ελάχιστο δυνατό με αποτέλεσμα να τεθεί σε κίνδυνο η εργασία για 20.000 τραπεζοϋπαλλήλους, σε σύνολο 56.000 που εργάζονται σήμερα στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία μέχρι το 2015 εκτιμάται ότι θα έχουν αποχωρήσει από τις τράπεζες 20.000 άτομα, είτε με προγράμματα εθελουσίας εξόδου ή συνταξιοδότησης είτε λόγω απόλυσης.

Τον τελευταίο χρόνο έχουν κλείσει 190 υποκαταστήματα και αναμένεται να κλείσουν, βάσει των σχεδίων που υπάρχουν, άλλα 450 μέσα στον επόμενο χρόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.