Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Και ο Παναγιώτης Ψωμιάδης εναντίον Μπουτάρη


Θέση ανάμεσα στην διαμάχη που έχει ξεσπάσει μεταξύ του δημάρχου Θεσσαλονίκης και του υπουργού Μακεδονίας Θράκης, με αφορμή τις εορταστικές εκδηλώσεις εν όψει 28ης Οκτωβρίου, παίρνει ο πρώην Περιφερειάρχης, Παναγιώτης Ψωμιάδης....



Σχετικά με την αντιπαράθεση του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρη με τον υπουργό Μακεδονίας – Θράκης Θ. Καράογλου για τις εκδηλώσεις των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης που διοργανώνει το ΥΜΑΘ, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Δηλαδή ό,τι αφορά το Έθνος και την Ελλάδα είναι περιττό; Είναι προφανές ότι κάποιοι σ’ αυτή την πόλη ενοχλούνται από την ιστορική ελληνικότητά της. Είναι οι ίδιοι που επιμένουν για τη διοργάνωση στην πόλη μόνο παρελάσεων που έχουν χαρακτηριστικά… σόου.
Όμως η Ιστορία δεν διαγράφεται και, ιδιαίτερα στις κρίσιμες ώρες που περνά ο τόπος, πρέπει να μας ενώνουν οι χιλιάδες άγνωστοι στρατιώτες, απλοί πολίτες, που έδωσαν τη ζωή τους για αξίες και ιδανικά που σήμερα ορισμένοι χλευάζουν με μεγάλη ευκολία.
Στο κάτω - κάτω, οι εκδηλώσεις αυτές γίνονται με χορηγίες ή με πολύ περιορισμένα έξοδα, όπως κάνει η Περιφέρεια, ως ελάχιστο χρέος απέναντι στη συλλογική μνήμη για το κορυφαίο γεγονός της απελευθέρωσης.
Από κει και πέρα, θεωρώ ότι το Υπουργείο θα έπρεπε να λειτουργήσει ως ομπρέλα στις εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια, και να συνεργαστεί με τους φορείς, τους δήμους και την Περιφέρεια. Εξάλλου, οι εκδηλώσεις αυτές είναι προτάσεις που κατατέθηκαν σε προηγούμενους υπουργούς ώστε να συμμετάσχουμε όλοι μαζί. Θα ήταν ένα ισχυρό μήνυμα ενότητας προς πάσα κατεύθυνση”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.