Παρασκευή, 9 Νοεμβρίου 2012

ΒΟΜΒΑ: Το ΔΝΤ δεν υπογράφει την έκθεση της Τρόικα!


Πόκερ για γερά νεύρα, με κύριο πρωταγωνιστή του ΔΝΤ, που βλέπει ότι το ελληνικό χρέος είναι μη βιώσιμο και απαιτεί από την Ευρώπη να δεχθεί του όρους που βάζει για να εγκρίνει την εκταμίευση της δόσης....Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του MEGA στην Ουάσινγκτον, Μιχάλη Ιγνατίου, τις τελευταίες ημέρες έγιναν πολλές προσπάθειες από το ΔΝΤ αλλά η έκθεση της βιωσιμότητας είναι αρνητική. Γι’ αυτό το λόγο επιχειρεί μία σειρά εισηγήσεων στους Ευρωπαίους, οι οποίοι συζητούν όλες τις παραμέτρους, εκτός από το «κούρεμα».

Παράλληλα, η Κριστίν Λαγκάρντ έχει ξεκαθαρίσει ότι το Ταμείο δεν θα συνεισφέρει στο κενό της χρηματοδότησης στη Ελλάδας ,το οποίο «αγγίζει» τα 40 δισ. ευρώ, εκτός βέβαια από τα κονδύλια που εγκρίθηκαν τον περασμένο Μάρτιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, η έκθεση του Ταμείου δεν είναι ακόμα έτοιμη, ωστόσο αναγνωρίζει ότι η κυβέρνηση έχει υλοποιήσει πολλές από τις υποχρεώσεις της και πρέπει να επιβραβευτεί.

Η Κριστίν Λαγκάρντ, συνοδευόμενη από τον Πολ Τόμσεν αναχωρεί για την Ευρώπη για να παραστεί στο Eurogroup, όπου θα επιχειρήσει να «γεφυρώσει» τις διαφορές με τους Ευρωπαίους ηγέτες και ιδιαίτερα με τη Γερμανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.