Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Δρομολόγια φόβου για τους οδηγούς του ΟΑΣΘ- Δέχονται επιθέσεις από αγνώστους και επιβάτες


Πρόσφατα οι οδηγοί του ΟΑΣΘ προχώρησαν σε εκτροπή του δρομολογίου στα λεωφορεία της γραμμής Λαχαναγορά - Νέος Σιδηροδρομικός Σταθμός (9), αφήνοντας εκτός... συγκοινωνίας τον οικισμό «Αγία Σοφία». Η εκτροπή αποφασίστηκε από το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΘ, προκειμένου να διασφαλιστεί η σωματική ακεραιότητα οδηγών και επιβατών από συμμορίες οι οποίες δρούσαν ανεξέλεγκτα εναντίον των αστικών και όσων αυτά μετέφεραν. «Στις 15 του περασμένου Οκτωβρίου, περίπου στις 10 το βράδυ, στην είσοδο του οικισμού, πολυμελής ομάδα νεαρών ανάγκασε το λεωφορείο να σταματήσει, κλείνοντάς του το δρόμο. Στη συνέχεια, προχώρησαν σε επιδρομή - κατάληψη του λεωφορείου και επιτέθηκαν στο μοναδικό επιβάτη που βρισκόταν εκείνη την ώρα πάνω στο αστικό και, αφού τον γρονθοκόπησαν -πέραν των ύβρεων και των χυδαίων εκφράσεων που χρησιμοποίησαν- τον λήστεψαν, αφαιρώντας ό,τι είχε πάνω του», εξιστορούν στον Αγγελοφόρο οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ.

Η συγκεκριμένη περίπτωση μπορεί να είναι μοναδική και ακραία. Ωστόσο, προβλήματα, αν και πολύ μικρότερης έκτασης, έντασης και συχνότητας, αντιμετωπίζουν οι οδηγοί και άλλων γραμμών του ΟΑΣΘ. Οι επιβάτες που θέλουν να διαμαρτυρηθούν δεν αρκούνται πάντα στην... γκρίνια. Υπάρχουν και κάποιοι, μεμονωμένοι, που έχουν βίαια ξεσπάσματα. Ετσι, όπως περιγράφουν οδηγοί του ΟΑΣΘ, ξυλοδαρμοί μπορεί να συμβούν και στο κέντρο της πόλης, ακόμη και μέρα μεσημέρι.

Το 2008, επιβάτης απαίτησε από τον οδηγό να σταματήσει σε συγκεκριμένο σημείο, επί της οδού Τσιμισκή, όπου δεν υπήρχε στάση. Οταν ο οδηγός αρνήθηκε, ξυλοκοπήθηκε άγρια και τελικά έφυγε με φορείο!

Μεμονωμένα περιστατικά βίας σημειώνονται σε όλες τις περιοχές. Στην Επανομή, για παράδειγμα, ένας επιβάτης επιτέθηκε σε οδηγό με κατσαβίδι. Ο επιβάτης ζήτησε από τον οδηγό να βγάλει εκτός δρομολογίου το λεωφορείο, προκειμένου να τον μεταφέρει σε συγκεκριμένο σημείο. Οπως υποστήριξε, αυτό μπορούσε να γίνει, επειδή το λεωφορείο ήταν άδειο και μπορούσε να πραγματοποιήσει μια μικρή παράκαμψη.

Εξάλλου, κανείς δε θα ξεχάσει την εν ψυχρώ δολοφονία του οδηγού του ΟΑΣΘ στη Σίνδο, το Μάιο του 2008, από κρατούμενο χρήστη ναρκωτικών ουσιών, που είχε διαφύγει από τους αστυνομικούς κατά τη διάρκεια της μεταγωγής του, αρπάζοντας το υπηρεσιακό περίστροφο του ενός από τους δύο συνοδούς του.

Πληροφορίες: Αγγελιοφόρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.