Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Ετσι μας κοροιδευουν στην ΙΚΕΑ. ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ

Συμφωνα με τη νεα διαφημιση αν αγοράσετε χαλιά αξίας 200 ευρώ από την ΙΚΕΑ σας κανουν δωρο μια δωροεπιταγη αξίας 40 ευρώ. ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑΤΙ; Θα φρικαρετε;...


ΔΕΙΤΕ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ και ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ. Ας μας εξηγησει η ΙΚΕΑ για ποιο λογο τα ιδια προιοντα ειναι 60% ακριβότερα στην Ελλάδα (οπου οι μισθοι πλεον ειναι το ένα τρίτο σχεδον) απο ότι στην Ολλανδία. Ακόμη για λεφταδες μας εχουν? Ενα παραδειγμα:
Γερμανια 39. Ολλανδια 29.95 Ελλάδα καπελο περιπου 63% τιμή 49 ΕΛΛΑΔΑ: http://ikea.gr/DefaultM.aspx?page=productview&iID=15427 ΟΛΛΑΝΔΙΑ: http://www.ikea.com/nl/nl/catalog/products/30198858/ ΓΕΡΜΑΝΙΑhttp://www.ikea.com/de/de/catalog/products/30198858/


πηγή

4 σχόλια:

  1. apo oti eida sto intrent(den xerw an einai egkuro) sthn germania exoun mikrotero fpa 19% kai nomizw 7% sta trofima bale kai metaforika kai bghke!ena apo ta polla problhmata pou exoume san xwra einai to upshlo FPA!thn allh fora otan bgazete ena dhmosieuma na to psaxnete kalutera!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @anonymous
    Αγαπητέ ανώνυμε μην προσπαθείς να δικαιολογήσεις τα αδικαιολόγητα...Απλά μαθηματικά.
    Έστω ότι έχεις δίκαιο Γερμανία 19% ΦΠΑ - Ελλάδα 23% ΦΠΑ έχουμε λοιπόν
    Γερμανία 39€ / 1.19 (αποφορολόγηση) = 32,77€ καθαρή τιμή
    Ελλάδα 49€ / 1.23 (αποφορολόγηση) = 39,84€ καθαρή τιμή
    Έστω επίσης ότι είναι μεγαλύτερα τα μεταφορικά. Για όποιον είναι στο εμπόριο τα μεταφορικά αποτελούν στην χειρότερη περίπτωση 10% του κόστους αγοράς οπότε
    Ελλάδα 39,84€ / 1.10 (αφαίρεση μεταφ.) = 36,22€
    Διαφορά Ελλάδας χωρίς μεταφορικά με Γερμανία με μεταφορικά
    36,22€ - 32,77€ = 3,45€, δηλαδή 10,53% ακριβότερο στην Ελλάδα όπου το κόστος λειτουργίας σε σχέση με την Γερμανία είναι το μισό.
    Καταλήγοντας το πρόβλημα δεν είναι αλλού αλλά στον ελλιπή έλεγχο από την επιτροπή ανταγωνισμού για τις ενδοεταιρικές πωλήσεις αλλά και σε εμάς τους καταναλωτές που δεν διαμαρτυρόμαστε και συνεχίζουμε να αγοράζουμε από αυτούς που μας κλέβουν.
    Με εκτίμηση
    Παπαδόπουλος Κωνσταντίνος ( και όχι Ανώνυμα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παιδια, μη μασατε! Και εδω στην Βουλγαρια που ο ΦΠΑ ειναι 20% το εχουν 51 ευρω !!!!! Σας συναπτω και το λινκ αν και στα Βουλγαριακα :
    http://ikea.bg/DefaultM.aspx?page=productview&iID=15427
    Οπως θα δειτε κοστιζει 99 λεβα, δηλαδη 99/1,95 που ειναι η ισοτιμια ευρω λεβα.
    Αρκει μονο να σας πω οτι κι εδω το δικαιωματα τα εχει ο Foyrlis Group of companies.....
    Φιλικα,
    Παναγιωτης Παπαδακης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κωνσταντινος Πετρακης21 Νοεμβρίου 2012 στις 2:08 μ.μ.

    Καλα κανουν και το εχουν τοσο...αφου πατε και ψωνιζετε απο εκει.Νομιζετε οτι τα εχουν φθηνα?...εχετε κατσει ν αναλογιστειτε την σχεση ποιοτητας-τιμης?....μπορει να ειναι φθηνοτερα αλλα ειναι ολα σαβουρες

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.