Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Τσίπρας στην Die Zeit: "Κανένας σοβαρός επενδυτής δεν θα δαπανήσει τα χρήματά του στην Ελλάδα"

Ο άνθρωπος είναι επικίνδυνος...

Η κυβέρνηση Σαμαρά κρέμεται από μια κλωστή και δεν θα αντέξει, υποστήριξε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Die Zeit, προσθέτοντας πως ο Πρωθυπουργός βρίσκεται σε πανικό...



Κληθείς να σχολιάσει τη στήριξη της Ευρώπης στον πρωθυπουργό, ο κ. Τσίπρας τονίζει ότι βλέπει το εν λόγω θέμα από διαφορετική οπτική, επισημαίνοντας τις δηλώσεις του Όλι Ρεν, ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο, αλλά και τις δηλώσεις του επικεφαλής της «Ντόιτσε Μπανκ», κ. Ακερμαν, ότι μοναδική λύση για την Ελλάδα είναι ένα γενναίο «κούρεμα» του χρέους.

Απαντώντας σε ερώτηση πώς θα εμποδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ τις αποκρατικοποιήσεις, ο κ. Τσίπρας είπε ότι η ίδια η αγορά θα φροντίσει γι’ αυτό και πρόσθεσε:

«Κανένας σοβαρός επενδυτής δεν θα δαπανήσει τα χρήματά του, όταν ξέρει ότι ο χρόνος αυτής της κυβέρνησης, που το αποφάσισε αυτό, τελειώνει. Μια τόσο καταστροφική πολιτική θα μπορούσε ίσως να πραγματοποιηθεί σε μια αφρικανική χώρα, όχι στην Ευρώπη με το νομικό της πολιτισμό. Θα έπρεπε να καταργηθεί το Σύνταγμα και το Κοινοβούλιο».

Σε άλλη ερώτηση, ότι κατηγορείται για λαϊκισμό και ότι ξεσηκώνει τον κόσμο, ο κ. Τσίπρας απάντησε ότι δεν χρειάζεται να ξεσηκώνει ο ΣΥΡΙΖΑ το λαό. Αρκεί, συμπλήρωσε, «μια δήλωση της κ. Μέρκελ, ότι χώρες με χρέος άνω του 80% του ΑΕΠ οφείλουν να χάσουν την κυριαρχία τους. Αυτό προκαλεί θυμό στον κόσμο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.