Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Eurogroup: Στις 12 Νοεμβρίου οι οριστικές αποφάσεις


Αυστηρές συστάσεις προς την ελληνική κυβέρνηση, να κλείσει όλες τις εκκρεμότητες, απέστειλαν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης, στο πλαίσιο της σημερινής τηλεδιάσκεψης που πραγματοποίησαν....



Σύμφωνα με τα αναφέρονται στο προσχέδιο των συμπερασμάτων της τηλεδιάσκεψης, η Ελλάδα καλείται να κλείσει όλα τα ανοιχτά μέτωπα, προκειμένου στο Eurogroup της 12ης Νοεμβρίου οι Ευρωπαίοι να λάβουν τις οριστικές αποφάσεις.

"Το Eurogroup της 12ης Νοεμβρίου θα συζητήσει εκτενώς το ελληνικό ζήτημα" τονίζεται επίσης στο προσχέδιο των συμπερασμάτων.

Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό, οι Ευρωπαίοι θα επιδιώξουν απόφαση για την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ σε πολιτικό επίπεδο, όπερ σημαίνει επί της ουσίας πως δεν θα κρίνει την καταβολή ή μη της δόσης η έκθεση της τρόικας.

Η απόφαση για την εκταμίευση της δόσης είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τα prior actions που καλείται να υλοποιήσει η ελληνική κυβέρνηση, αναφέρει επίσης το προσχέδιο των συμπερασμάτων της σημερινής τηλεδιάσκεψης.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, πριν το Eurogroup της 12ης Νοεμβρίου, ο πρόεδρος J.C. Juncker θα συγκαλέσει έκτακτο Eurogroup στις 8 Νοεμβρίου, αν είναι έτοιμη η έκθεση της.

Δεν υπάρχει συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τρόικα ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μόλις ένα 24ωρο μετά τη δήλωση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά ότι ολοκληρώθηκε η διαπραγμάτευση της ελληνικής κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των δανειστών.

Η Κομισιόν επεσήμανε δια στόματος του Simon O' Connor, εκπροσώπου του Επιτρόπου Olli Rehn, ότι μειώνονται συνεχώς τα ανοικτά ζητήματα ανάμεσα στις δύο πλευρές, δίνοντας σήμα ότι πλησιάζει η ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.