Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Φεύγουν τα ΚΤΕΛ από τον Κηφισό


Τη δημιουργία σύγχρονου σταθμού υπεραστικών λεωφορείων στον Ελαιώνα μαζί με εμπορικό κέντρο, ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κ. Χατζηδάκης...

Ο υπουργός είπε ότι μέσα στο μήνα θα είναι έτοιμες οι τελικές ρυθμίσεις ώστε από τις αρχές του έτους να γίνει νόμος του κράτους και να ξεκινήσουν οι διαδικασίες και σε δύο χρόνια να είναι έτοιμος να λειτουργήσει. Το έργο, όπως είπε ο υπουργός, μπορεί να προχωρήσει με ΣΔΙΤ, με σύμπραξη του Δημοσίου, των Υπεραστικών Λεωφορείων και τρίτου επενδυτή. Το Δημόσιο θα συμβάλει με την παραχώρηση της γης, ο δε επενδυτής μαζί με τα ΚΤΕΛ θα αναλάβουν τη χρηματοδότηση της κατασκευής και λειτουργίας του σταθμού. Η δημιουργία εμπορικού κέντρου, πάντως, μαζί με τον σταθμό, θα πρέπει να μελετηθεί περαιτέρω εξαιτίας της κρίσης στο εμπόριο που οδηγεί σε λουκέτο, όχι μόνο καταστήματα αλλά και ολόκληρα malls.

Παράλληλα, στην ευρύτερη περιοχή, και συγκεκριμένα στον Βοτανικό, υπάρχει το εμπορικό κέντρο του επιχειρηματία Μπ. Βωβού, το οποίο είναι κατασκευασμένο σε ποσοστό 75% και αν ξεμπλοκάρουν οι διαδικασίες θα μπορέσει να κτιστεί ένα mall σχεδόν 50.000 τ.μ. που δε θα επιτρέπει την ύπαρξη ανταγωνιστικού κέντρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.