Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

Κι όμως,υπάρχει ροζ λίμνη [ΦΩΤΟ]


Στη Δυτική Αυστραλία, στο νησί Middle Island, υπάρχει μια λίμνη που ξεχωρίζει από όλες τις λίμνες που έχετε συναντήσει μέχρι σήμερα. Πρόκειται για την λίμνη Hillier που είναι γνωστή για το ιδιαίτερο χρώμα του νερού της που είναι ροζ!
Το Middle Island είναι το...


 μεγαλύτερο από τα νησιά και νησίδες που συνθέτουν το αρχιπέλαγος Recherche, μια ομάδα από περίπου 105 νησιά και πάνω από 1.200 «εμπόδια στα πλοία».
Η μικρή λίμνη που έχει πλάτος περίπου 600 μέτρα πλάτος, έχει υφάλμυρο νερό και περιβάλλεται από σκουροπράσινα δάση ευκαλύπτων. Ωστόσο αυτό που την κάνει μοναδική, το χρώμα της, παραμένει ένα μυστήριο.
Μια πιθανή εξήγηση, σύμφωνα με ορισμένους επιστήμονες, εμπλέκει τις χαμηλές συγκεντρώσεις θρεπτικών στοιχείων αλλά και των διαφόρων τύπων βακτηριδίων και φυκών. Για κάποιους άλλους ο ροζ χρωματισμός μπορεί να οφείλεται στην μεγάλη περιεκτικότητα της στο λευκό θαλασσινό αλάτι που έρχεται σε αντίθεση με τα κόκκινα αλόφιλα βακτηρία που βρίσκονται στις κρούστες άλατος.
Κάντε κλικ σε μια από τις παρακάτω φώτο για να τις δείτε σε μεγάλο μέγεθος
πηγή: dinfo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.