Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

ΣΥΡΙΖΑ: Φορολογήστε επιτέλους τους εφοπλιστές

Την αναγκαιότητα κατάργησης -ή έστω- επανεξέτασης των φοροαπαλλαγών του ελληνικού εφοπλισμού και των ναυτιλιακών εταιριών, επαναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ με σχετική ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή.
Δεν αποτελεί άλλωστε είδηση το γεγονός ότι ο εφοπλιστικός κόσμος στην Ελλάδας, παραμένει...


προ πάντων των αιώνων στο απυρόβλητο του φορολογικού συστήματος. Για το λόγο αυτό ο ΖΥΡΙΖΑ καλεί την ελληνική κυβέρνηση να πάρει επιτέλους θέση, προκειμένου να συμβάλλουν και οι ναυτιλιακές εταιρίες στη φορολόγηση, δεδομένου ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε μια κρήσιμη καμπή για την πορεία της οικονομίας της.

Οι βουλευτές Θοδωρής Δρίτσας, Δημήτρης Γάκης, Γιάννης Δραγασάκης, Γιώργος Σταθάκης, Δημήτρης Στρατούλης, Νίκος Συρμαλένιος και Ευκλείδης Τσακαλώτος, με ερώτησή τους στη βουλή προς τους υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης Εργασίας και Ναυτιλίας, ρωτούν αν η κυβέρνηση προτίθεται να καταργήσει τις 58 διαφορετικές φορολογικές απαλλαγές που απολαμβάνει το εφοπλιστικό κεφάλαιο ή να τις επανεξετάσει από μηδενική βάση, μέσω σύναψης μίας Εθνικής Προγραμματικής Συμφωνίας με τον κλάδο της ναυτιλίας και τον εφοπλιστικό κόσμο.

Παράλληλα, ζητούν διευκρινίσεις για τις απαντήσεις που έχει δώσει η κυβέρνηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αναφορικά με το καθεστώς φορολόγησης των ναυτιλιακών εταιρειών και με άλλα συναφή θέματα.

Επισημαίνεται ότι οι βουλευτές αναφέρουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προγραμματικά διακηρύξει την ανάγκη τής επανεξέτασης από μηδενική βάση, των σχέσεων ανάμεσα στο ελληνικό κράτος, τη ναυτιλία και τον εφοπλιστικό κόσμο, με στόχο την κατάργηση των 58 διαφορετικών φοροαπαλλαγών και τη δημιουργία ενός σταθερού φορολογικού καθεστώτος, που θα ανταποκρίνεται στη συνταγματική επιταγή για τη συμβολή όλων των Ελλήνων υπηκόων στα δημόσια βάρη, στα πλαίσια μίας Εθνικής Προγραμματικής Συμφωνίας με τον κλάδο της ναυτιλίας και τον εφοπλιστικό κόσμο, που θα αυξήσει τα φορολογικά έσοδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.