Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Το SMS έγινε 20!


Ήταν 3 Δεκεμβρίου 1992, όταν στο Νιούμπερι της Αγγλίας, ο προγραμματιστής της εταιρείας Sema, Νιλ Πάπγουορθ, έστειλε το πρώτο γραπτό μήνυμα...
από έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή σε μια συσκευή κινητής τηλεφωνίας (sms). Αποδέκτης ήταν ο Ρίτσαρντ Τζάρβις, ένας στενός του φίλος, υπάλληλος σε εταιρεία κινητής τηλεφωνίας. «Καλά Χριστούγεννα» έγραφε το μήνυμα και κανένας από τους δύο δεν μπορούσε να φανταστεί την εξέλιξη που θα είχε το γραπτό μήνυμα στα κινητά τηλέφωνα την επόμενη εικοσαετία!

Υπολογίζεται σήμερα ότι τα άτομα ηλικίας 18 με 25 ετών ανταλλάσουν περισσότερα από 130 γραπτά μηνύματα κάθε εβδομάδα, ενώ σχεδόν 3,7 δισ. άνθρωποι -το 78% των κατόχων συσκευών κινητής τηλεφωνίας- επικοινωνούν καθημερινά μέσω γραπτών μηνυμάτων.

Το sms (Short Message Service) αποτελεί ίσως τον πιο φθηνό, γρήγορο και αποτελεσματικό τρόπο επικοινωνίας. Άλλωστε, μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι σε παγκόσμια κλίμα αποστέλλονται ετησίως περίπου 8 τρισ. sms.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.