Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Στις ράγες πάλι,μετρό,ηλεκτρικός και τραμ.

Λίγο μετά τις 14:30 βγήκαν οι πρώτοι συρμοί του μετρό στην κυκλοφορία,ενώ στις 15:00 ξεκίνησε και πάλι η λειτουργία του ηλεκτρικού και του τραμ.Λεωφορεία και τρόλεϊ...


 παραμένουν ακινητοποιημένα εξαιτίας των επαναλμβάνων 24ωρων απεργιών που έχουν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι σε αυτά,σε ένδειξη συμπαράστασης.Η διοίκηση όμως έχει ζητήσει να κυρηχθούν οι κινητοποιήσεις παράνομες και καταχρηστικές και αναμένεται σχετική απόφαση από τα δικαστήρια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη έχει επιδοθεί περίπου το 80% των ατομικών φύλλων επιστράτευσης στους εργαζόμενους που τις προηγούμενες μέρες απεργούσαν και έως το απόγευμα θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία και όλοι οι εργαζόμενοι θα έχουν επιστρέψει στα πόστα τους.

Την ίδια ώρα, πορεία προς το σταθμό του Μετρό Άγιο Αντώνιο άρχισε λίγο μετά τις 15.00 από το αμαξοστάσιο των Σεπολίων, όπου παρέμεναν συγκεντρωμένοι εργαζόμενοι του Μετρό, αλλά και συνδικαλιστές άλλων κλάδων που είχαν μεταβεί εκεί σε ένδειξη συμπαράστασης.

Παράλληλα, τα ΜΑΤ άρχισαν να αποχωρούν από το αμαξοστάσιο, ενώ σταδιακά δίνεται και στην κυκλοφορία ο δρόμος που είχε κλείσει στο σημείο.
Οι απεργοί και άλλοι συγκεντρωμένοι που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για συγκέντρωση διαμαρτυρίας φώναξαν συνθήματα ενώ επιτέθηκαν φραστικά στον πρόεδρο της ΑΔΕΔΥ, Κώστα Τσικρικά που συμμετείχε στην πορεία.

Πριν λίγο σε δηλώσεις του , ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, δήλωσε ικανοποιημένος
απο την απόφαση των εργαζομένων να βάλουν ξανά μπροστά τα μέσα σταθερής τροχιάς αλλά, όπως τόνισε, «ακόμα πιο ικανοποιημένοι είναι  οι επιβάτες».

«Ο δρόμος έχει σίγουρα δυσκολίες αλλά μονό αν μείνουμε σε αυτή τη πορεία, κυβέρνηση και πολίτες, μπορούμε να τα καταφέρουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηδάκης.

Την ίδια ώρα η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ  ζητά την άμεση ανάκληση της «αντισυνταγματικής και πραξικοπηματικής» -όπως τη χαρακτηρίζει- επιστράτευσης των εργαζομένων στο Μετρό της Αθήνας, ζητά με ερώτησή της στη Βουλή. Σύμφωνα με τους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «η πραξικοπηματική επιβολή του -στρατιωτικού χαρακτήρα- μέτρου της επιστράτευσης στους απεργούς εργαζομένους του ΜΕΤΡΟ,  αποτελεί ευθεία επίθεση ενάντια στη συνταγματική νομιμότητα» και την ίδια τη δημοκρατία», ενώ επαναλαμβάνεται ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.