Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Ρίχνει τους τόνους για το θέμα Κικίλια η κυβέρνηση


Να ρίξει τους τόνους, για το θέμα που έχει προκύψει με το αίτημα του υπουργού Εργασίας Γ.Βρούτση να παραιτηθεί ο διοικητής του ΟΑΕΔ Ηλίας Κικίλιας και την έντονη αντίδραση εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ που ακολούθησε, επιχειρεί τώρα η κυβέρνηση...



Σύμφωνα με την εφημερίδα Έθνος, αποφάσεις για το θέμα δεν αποκλείεται να ληφθούν τελικά σε σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών.

Όπως δήλωσε, δε, στον realfm ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού Χρύσανθος Λαζαρίδης, το ζήτημα θα διευθετηθεί μέσα στις επόμενες ημέρες. Ωστόσο, δεν υπήρξαν περισσότερες διευκρινίσεις.

Προτεραιότητα του Μεγάρου Μαξίμου αυτήν την ώρα είναι να ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο έως την Κυριακή των Βαΐων κι έτσι η κυβέρνηση προσπαθεί να μην ρίξει λάδι στη φωτιά της έντασης.

Το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ στηρίζουν τον Ηλία Κικίλια και αφήνουν να εννοηθεί ότι η ΝΔ θέλει να έχει τον απόλυτο έλεγχο στο πρόγραμμα για τους 400.000 ανέργους κι όχι μόνο.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και στενός συνεργάτης του Ευ.Βενιζέλου, Πάρις Κουκουλόπουλος, δήλωσε ότι για να αντικατασταθεί ένας κρατικός λειτουργός πρέπει να αιτιολογηθεί πλήρως ο λόγος αντικατάστασής του.

«Αυτό που έχω υποψη μου και όχι από τον ίδιο τον διοικητή, αλλά από εργαζόμενους του ΟΑΕΔ σε όλη την Ελλάδα, είναι ότι υπήρξε μια προσπάθεια αντικατάστασης περιφερειακών διευθυντών, χωρίς κανένα αξιοκρατικό κριτήριο, κάτι που αντιβαίνει στο περιεχόμενο της προγραμματικής συμφωνίας των κομμάτων» τόνισε ο κ. Κουκουλόπουλος, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η αντικατάσταση Κικίλια συνδέεται με την άρνησή του να συναινέσει σε αυτό.

Με έγκριση της τρόικας το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ

Όπως σημειώνει η εφημερίδα Έθνος, το πρόγραμμα απασχόλησης ανέργων σε δήμους που είχε καταθέσει ο κ. Κικίλιας είχε λάβει την έγκριση της τρόικας, με την επισήμανση από τα τεχνικά κλιμάκια των δανειστών ότι έχει προκαλέσει θετική εντύπωση το σύστημα διοίκησης το οποίο έχει προτείνει ο ΟΑΕΔ, που περιλαμβάνει αυστηρούς ελέγχους.

Σε ηλεκτρονικό μήνυμα που απεστάλη από τον επικεφαλής του ειδικού κλιμακίου της τρόικας για τα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα Κρις Αλεν προς το υπουργείο Οικονομικών, γίνεται σαφές ότι το πρόγραμμα απασχόλησης ανέργων είχε λάβει την έγκριση των δανειστών αλλά και της Task Force τόσο για τη διαφάνεια των διαδικασιών που προέβλεπε όσο και για την αναγκαιότητα της άμεσης υλοποίησής τους.



Πηγή:in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.