Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Σε ιστορικά χαμηλά το επιτόκιο της Ουγγαρίας


Σε ιστορικά χαμηλά μείωσε το βασικό της επιτόκιο η κεντρική τράπεζα της Ουγγαρίας, σε μια πρωτοβουλία του νέου κεντρικού τραπεζίτη Γκιόργκι Ματόλσκι να ανασύρει την οικονομία από την ύφεση...



Η Magyar Nemzeti Bank μείωσε το επιτόκιο κατάθεσης δύο εβδομάδων κατά 25 μονάδες βάσης, στο 4,75%, συνεχίζοντας την πολιτική χαλάρωσης για ένατο συνεχή μήνα. Η ενέργεια αυτή της κεντρικής τράπεζας επιβεβαίωσε τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Όπως είχε εξαγγείλει ο κ. Ματόλσκι σε συνέντευξή του νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η χώρα βρίσκεται «στην αρχή μιας ανανεωμένης νομισματικής πολιτικής». Ο κεντρικός τραπεζίτης ανακοίνωσε ένα πρόγραμμα χορήγησης προνομιακών δανείων σε μικρές επιχειρήσεις και τη μείωση του εξωτερικού χρέους μέσω των συναλλαγματικών αποθεμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.