Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013

Έτσι μας κλέβουν!

Έχετε μπει ποτέ στον κόπο να καθίσετε και να σκεφτείτε τι συμβαίνει με τις αποδείξεις;Ουσιαστικά,όσο δεν μπαίνουμε στη διαδικασία να ζητάμε αποδείξεις ,τόσο πληρώνουμε εμείς δύο φορές το ΦΠΑ ενώ από την άλλη ,ο ιδιοκτήτης του καταστήματος εισπράττει 23% πάνω από την τιμή του προϊόντος που μας δίνει.Στις τιμές...


 ο ΦΠΑ είναι ενσωματωμένος.Εμείς τον πληρώνουμε κανονικά  και θα πρέπει να αποδοθεί από τον καταστηματάρχη στο κράτος.Όταν δεν μας δίνουν απόδειξει,ουσιαστικά ο καταστηματάρχης έχει "τσεπώσει" επιπλέον 23% και εμείς θα κληθούμε να ξαναπληρώσουμε μέσω νέων φόρων αφού τα έσοδα δεν αυξάνονται.
Επίσης πολλές φορές οι καταστηματάρχες κάνουν "δελεαστικές" προσφορές στους πελάτες τους.Μόνο που και πάλι οι πελάτες είναι τα κορόιδα.Πρόσφατα ,για παράδειγμα,βρέθηκα σε κατάστημα και αγόρασα ένα προϊόν που κόστιζε 79ευρώ.Ο καταστηματάρχης μου πρότεινε να μη μου κόψει απόδειξει και να πληρώσω -5ευρώ.Δηλαδή 74 ευρώ.Προσέξτε τώρα από τα 79ευρώ τα 18,79 =23% είναι το ΦΠΑ.Ο καταστηματάρχης δηλαδή θα μου έκοβε 5 ευρώ και ο ίδιος θα τσέπωνε 13,79 ευρώ.Φυσικά τα 5 ευρώ που θα γλίτωνα θα κληθώ να τα ξαναπληρώσωσ πολλαπλάσια εάν δεν ζητάμε όλοι την απόδειξή μας.
Τι γίνεται τώρα με υδραυλικούς,ηλεκτρολόγους και συναφή επεγγέλματα.Οι συγκεκριμένοι για πρωτεγενείς εργασίες,βάση του νόμου πρέπει να εισπράτουν και να αποδίδουν στο κράτος ΦΠΑ 13% και ΟΧΙ 23%.Αυτό όμως το αποκρύπτου και έτσι βγαίνουν πάντα κερδισμένοι.Γιατί εισπράττουν επιπλέον 23% αποδίδουν το 13% και τσεπώνουν το 10%.Στην περίπτωση που κόψουν απόδειξη μιλάμε.Γιατί στις περισσότερες των περιπτώσεων ,έχουν "ξεχάσει" το μπλοκάκι τους.Έτσι εσείς θα κληθείτε να πληρώστε ακριβότερους φόρους στο τέλος του χρόνου και ο υδραυλικός πχ να δηλώσει τόσο χαμηλό εισόδημα, που μπορεί να πάρει και επιστροφή.Χώρια το δικαίωμα είσπραξης διαφόρων επιδομάτων που αποκτούν οι συγκεκριμένοι επαγγελματίες εμφανίζοντας μικρά εισοδήματα.
Άρα όλοι πρέπει να καταλάβουμε πως όταν δεν ζητάμε απόδειξη,πάντα χαμένοι εμείς,ακόμη και αν πρόσκαιρα φαίνεται πως γλιτώνουμε κάποια χρήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.