Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Φόβοι για νέα "Δεκεμβριανά". Επεισόδια σε όλη την Ελλάδα


Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του planet-greece, η αντιτρομοκρατική βρίσκεται σε "κόκκινο συναγερμό", αφού εκφράζονται σοβαροί φόβοι ότι ίσως υπάρξει ακόμη και ένοπλο τρομοκρατικό χτύπημα! Έπεσαν οι πρώτες μολότοφ, ήδη. Ομάδες αναρχικών πραγματοποίησαν επιθέσεις σε αστυνομικού σε διάφορα σημεία της χώρας....



Στην Αθήνα νεαροί με κουκούλες επιτέθηκαν σε αστυνομικούς

Επεισόδια σημειώθηκαν στην πλατεία Συντάγματος, μπροστά από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, όταν ομάδα περίπου 30 νεαρών που φορούσαν κουκούλες, επιτέθηκε με πέτρες εναντίον της αστυνομικής δύναμης που φρουρεί το υπουργείο.

Πάτρα: Ανδρας έβγαλε περίστροφο και απείλησε διαδηλωτές

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν στην Πάτρα με αφορμή τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι. Άγνωστοι πέταξαν μολότοφ στα γραφεία της Χρυσής Αυγής και έσπασαν σταθμευμένα αυτοκίνητα και ένα ενεχυροδανειστήριο, ενώ άνδρας έβγαλε περίστροφο στους διαδηλωτές.

Το όπλο που βρέθηκε στην κατοχή του ήταν κρότου λάμψης και υποστήριξε πως το έβγαλε για εκφοβισμό, όταν μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου πέταξαν πέτρες στα γραφεία της "Χρυσής Αυγής". Μέσα στο αυτοκίνητο που επέβαινε είχε και υπάλληλο του Ιταλικού προξενείου.

Οι διαδηλωτές περνώντας από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής φώναξαν συνθήματα όπως «δολοφόνοι», ενώ «ανάγκασαν» μια κλούβα των ΜΑΤ να αποχωρήσει απο τη μέση του δρόμου για να περάσει η πορεία.

Χανιά: Επιτέθηκαν στους αστυνομικούς που περιφρουρούσαν τα γραφεία της Χ.Α.

Στα Χανιά, σύμφωνα με το flashnews μετά το τέλος της πορείας που διοργάνωσαν το Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ και το ΕΚΧ, ομάδα περίπου 200 ατόμων που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους και κρατούσαν ξύλα και πέτρες, επιτέθηκαν στην αστυνομική διμοιρία που φυλούσε τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην οδό Τζανακάκη. Οι αστυνομικοί έκαναν περιορισμένη χρήση δακρυγόνων και οι διαδηλωτές έφυγαν προς την πλατεία της Δημοτικής αγοράς των Χανίων.

Στη Θεσσαλονίκη οι αστυνομικοί πρόλαβαν τα χειρότερα

Στην Θεσσαλονίκη, λίγο μετά τη 13.00, σύμφωνα με το thousandnews.gr οι διαδηλωτές που είχαν κινηθεί από τη Βενιζέλου, μέσω Τσιμισκής στη Λεωφόρο Νίκης και από εκεί στο λιμάνι θέλησαν να φθάσουν στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην οδό Καζαντάκη στα Δικαστήρια προκειμένου να διαδηλώσουν για τη δολοφονία χθες στο Κερατσίνι του Παύλο Φύσσα από μέλος του κινήματος. Ωστόσο, άνδρες των ΜΑΤ τους έκλεισαν το δρόμο όπου τοποθετήθηκαν κλούβες, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένταση μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών, οι οποίοι στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης φωνάζοντας συνθήματα κατά της Χρυσής Αυγής.

Που και πότε θα πραγματοποιηθούν συλλαλητήρια

Αντιρατσιστικά συλλαλητήρια και πορείες διαμαρτυρίας έχουν προγραμματιστεί ή έχουν ήδη ξεκινήσει σε πολλά σημεία της χώρας. Συγκεκριμένα:

AΘΗΝΑ (Κερατσίνι) στις 18:00 Παναγή Τσαλδάρη, 68

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (Καμάρα) στις 18:00 Εγνατίας 121

ΛΑΡΙΣΑ στις 18:00 Πλατεία Ταχυδρομείου

ΚΟΖΑΝΗ στις 19:00 Κεντρική Πλατεία

ΜΥΤΙΛΗΝΗ στις 18:00 Πλατεία Σαπφούς

ΧΙΟΣ στις 18:30 Πλατεία Βουνακίου

ΚΡΗΤΗ (ΧΑΝΙΑ) στις 18:00 Πλατεία Αγοράς

(ΡΕΘΥΜΝΟ) στις 18:00 Δημαρχείο

(ΗΡΑΚΛΕΙΟ) στις 19:00 Πλατεία Ελευθερίας

ΚΟΡΙΝΘΟΣ στις 19:00 Πλατεία Περιβολάκια

ΚΑΛΑΜΑΤΑ στις 19:00 Κεντρική Πλατεία

ΠΡΕΒΕΖΑ στις 18:00 Πλατεία Δικαστηρίων

ΒΟΛΟΣ στις 18:00 Πλατεία Ελευθερίας

ΑΓΡΙΝΙΟ στις 19:00 Κεντρική Πλατεία

ΤΡΙΚΑΛΑ στις 19:00 Κεντρική Πλατεία

ΣΕΡΡΕΣ στις 18:00 Πλατεία Κρονίου

ΓΙΑΝΝΕΝΑ στις 19:00 Νομαρχία

ΚΟΜΟΤΗΝΗ στις 18:00 (ακόμα δεν έχουμε ενημέρωση για το σημείο του καλέσματος)

ΘΗΒΑ στις 20:00 στην κεντρική πλατεία

ΤΡΙΚΑΛΑ στις 19:00 πλατεία Ρήγα Φεραίου



1 σχόλιο:

  1. Είναι πράγματι πολύ δύσκολη η κατάσταση και θα πρέπει να προσέξουμε πάρα πολύ μήπως ζήσουμε πολύ χειρότερα γεγονότα από εκείνα του έτους 2008, με το θάνατο του Γρηγορόπουλου, που δεν ανήκε σε κανένα συγκεκριμένο ιδεολογικό χώρο, απλά ήταν αναρχικός των Εξαρχίων, παιδί χωρισμένων γονιών, δεξιών, που όμως εκμεταλλεύθηκαν τη δολοφονία του, για να ρίξουν την κυβέρνηση Καραμανλή. Εδώ όμως τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά. Εάν μέσα σε κάποιες διαδηλώσεις σκοτωθεί ένα επώνυμο στέλεχος ή βουλευτή της Χρυσής Αυγής, τότε η κατάσταση θα ξεφύγει τελείως και η Ελλάδα θα γίνει Συρία ή Αίγυπτος. Για αυτό χρειάζεται ψυχραιμία και σύνεση από όλους και κυρίως από τη Χρυσή Αυγή, που δεν πρέπει να εμφανίζεται σε χώρους που γίνονται οι διαδηλώσεις, διότι μία προβοκατόρικη ενέργεια είναι, ανά πάσα στιγμή πολύ πιθανή. Όλοι οι υπόλοιποι πρέπει να είναι πολύ ψύχραιμοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.