Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Το πιο γρήγορο ιδιωτικό τζετ στον κόσμο με κινητήρες Rolls Royce! [ΦΩΤΟ]


Τον τίτλο του ταχύτερου ιδιωτικού τζετ στον κόσμο έχει κερδίσει το νέο Cessna Citation X, ένα μεγάλου βεληνεκούς και μεσαίου μεγέθους επαγγελματικό τζέτ....


Χάρη στη δύναμη των δύο κινητήρες διπλής ροής Rolls Royce, μπορεί να διανύσει 717 μίλια την ώρα, που ισοδυναμεί με περίπου ένα μίλι κάθε έξι δευτερόλεπτα. Με αυτή την επίδοση κέρδισε τον τίτλο από το νέο G650 Gulfstream, που το 2012 ήταν το ταχύτερο του κόσμου, διανύοντας 710 μίλια την ώρα.

Η κατασκευή του Citation X ξεκίνησε το 1990 και έξι χρόνια αργότερα δόθηκε στην αγορά. Το νέο αυτό τζέτ περιλαμβάνει μια σειρά από αλλαγές, όπως μεγαλύτερη καμπίνα, πρόσθετο ύψος, αύξηση του ανοίγματος των φτερών κατά δύο μέτρα και αύξηση του μέγιστου βάρους απογείωσης.

Διαθέτει επίσης ελλειπτικά πτερύγια στην άκρη της κύριας πτέρυγας, που αυξάνουν την αποδοτικότητα των καυσίμων και βελτιώνουν τις επιδόσεις του αεροσκάφους κατά την απογείωση και την προσγείωση.

Όσο για το κόστος, θα χρειαστεί να αποχωριστείτε 22.925.000 δολάρια αν θέλετε να το αποκτήσετε.

Επειδή εχθρός του καλού είναι το καλύτερο, αν όλα πάνε σύμφωνα με τα νέα σχέδια, ακόμα και αυτές οι απίστευτες ταχύτητες θα ξεπεραστούν το 2017 από το Quiet Supersonic Transport, το οποίο έχει σχεδιαστεί ώστε να πετάει σε υψόμετρο 60.000 ποδιών και με ταχύτητες πάνω από 1.200 μίλια την ώρα!








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.