Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

Τα "πήραν" οι ΗΠΑ με τις δηλώσεις του ισραηλινού υπουργού εναντίον του Κέρι [ΒΙΝΤΕΟ]


"Δεν είχα πρόθεση να προσβάλω τον Αμερικάνο Υπουργό Εξωτερικών Τζον Κέρι", υποστήριξε ο υπουργός άμυνας του Ισραήλ Μόσι Γιάαλον, μετά τον σάλο που προκλήθηκε από δήλωση του, ότι η επιμονή του Κέρι, για την επίτευξη ειρηνευτικής συμφωνίας Ισραήλ - Παλαιστίνης, αγγίζει τα όρια της εμμονής...



Στα σχόλια που έκανε κελεισμένων των θυρών μάλιστα, ο Γιάαλον φέρεται να είπε ακόμα, πως το μόνο που μπορεί να σώσει το Ισραήλ από τον Κέρι,θα ήταν να κερδίσει επιτέλους το Νόμπελ Ειρήνης.

Η απάντηση του Λευκού Οίκου ήταν χαρακτηριστική της δυσφορίας που προκάλεσαν οι δηλώσεις του ισραηλινού υπουργού.

"Aν αυτές οι αναφορές αποδειχθούν ακριβείς τα σχόλια του υπουργού Άμυνας είναι προσβλητικά και ανάρμοστα. Ιδιαίτερα μετά από όλα όσα έχουν κάνει οι ΗΠΑ και θα συνεχίσουν να κάνουν για να επιτύχουν την ασφάλεια στο Ισραήλ", δήλωσε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζεν Ψάκι.

Το ρεπορτάζ δημοσίευσε μία από τις μεγαλύτερες σε κυκλοφορία εφημερίδες του Ισραήλ, λίγες ώρες μετά την επίσκεψη του αντιπροέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στην χώρα και τις συνομιλίες που είχε με τον Νετανιάχου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.