Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

Διχασμός στην ΕΣΗΕΑ για την παρουσίαση στο αμφιθέατρο του βιβλίου του Σάββα Ξηρού


Διχασμένοι εμφανίζονται οι δημοσιογράφοι - μέλη της Ένωσης Συντακτών, μετά την απόφαση του ΔΣ να παραχωρηθεί το αμφιθέατρο στην παρουσίαση του βιβλίου του αρχιτρομοκράτης της 17 Νοέμβρη, Σάββα Ξηρού...



Με κοινή τους επιστολή, 4 μέλη του ΔΣ της Ένωσης, μεταξύ των οποίων η Πρόεδρος και ο Ταμίας εκφράζουν την αντίθεσή τους.

Αναλυτικά η ανακοίνωσή τους:

Με απόφαση της πλειοψηφίας του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ εγκρίθηκε το αίτημα των Εκδόσεων «Κονιδάρη» για την παραχώρηση της αίθουσας της Ένωσης για την παρουσίαση βιβλίου του καταδικασμένου σε ισόβια τρομοκράτη Σάββα Ξηρού.
Διαφωνούμε πλήρως με την εν λόγω απόφαση, η οποία είναι αντίθετη με τον θεσμικό ρόλο της ΕΣΗΕΑ και θεωρούμε πως δεν μπορεί να αποτελέσει η Ένωση βήμα προβολής εγκληματικών πράξεων.
Οποιαδήποτε διευκόλυνση στην προβολή των εγκληματικών πράξεων τρομοκρατών που καταδικάστηκαν από την Ελληνική Δικαιοσύνη, και από την πλειοψηφία της Ελληνικής κοινωνίας, αποτελεί πρόκληση στις ηθικές αξίες μιας ευνομούμενης πολιτείας και δεν υπηρετεί την υπεράσπιση της αλήθειας, όπως επιτάσσει το δημοσιογραφικό λειτούργημα.
Επισημαίνουμε, μάλιστα, ότι θύματα του συγγραφέα-τρομοκράτη υπήρξαν δημοσιογράφοι, καθώς και εκδότες.

Μαρία Αντωνιάδου
Δημήτρης Κοτταρίδης
Χρήστος Κυρίτσης
Αγγελική Γυπάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.