Πέμπτη, 10 Απριλίου 2014

Ο νέος "αιματοβαμμένος" ιός των χάκερ, που έχει προκαλέσει πανικό


Με την ονομασία «Heartbleed» είναι γνωστό το πιο επικίνδυνο bug στην Ιστορία του Ιντερνέτ που επηρεάζει την τεχνολογία κρυπτογράφησης σε Open SSL που χρησιμοποιούν μεγάλες εταιρείες του Διαδικτύου...Το OpenSSL είναι μία τεχνολογία κρυπτογράφησης που επιτρέπει την ασφαλή μετάδοση πληροφοριών στο Internet μεταξύ του χρήστη και του παρόχου.

Το κενό ασφαλείας που δημιουργήθηκε, σύμφωνα με ρεπορτάζ του BBC, έγινε γνωστό την περασμένη Δευτέρα από ερευνητές προκαλώντας πανικού και προβλήματα σε έναν μεγάλο αριθμό μεγάλων ιστοσελίδων.

Η πλατφόρμα Yahoo συμβούλεψε τους χρήστες του «να αλλάξουν το passwords παντού και ειδικά σε υπηρεσίες «μεγάλης» ευαισθησίας, όπως e-mail, χώροι αποθήκευσης και λογαριασμούς τραπεζών.

Όταν μία πλατφόρμα χρησιμοποιεί το OpenSSL, οι χρήστες βλέπουν στην μπάρα της διεύθυνσης ένα λουκετάκι.

Την ίδια στιγμή που επικρατούσε ένας διαδικτυακός πανικός, ένας ερευνητής του πανεπιστημίου του Cambridge Computer Laboratory δήλωσε πως είναι υπερβολή να σταματήσουν όλοι ότι κάνουν και να σβήσουν τα password τους, αλλά σε όποιους πραγματικά χρειάζεται θα πρέπει να το πράξουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.