Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ιός ψαχουλεύει και "απαγάγει" τον υπολογιστή σας


«Έχετε δύο εβδομάδες να “καθαρίσετε” τους υπολογιστές σας από τον ιό «GameOver Zeus», προειδοποιούν οι αρχές των ΗΠΑ και της Βρετανίας...



Οι χρήστες ηλεκτρονικών υπολογιστών έχουν μόλις 2 εβδομάδες για να τους προστατέψουν από τους ιούς «GameOver Zeus» και «Cryptolocker», οι οποίοι ψάχνουν τα αρχεία που έχουμε για χρηματοοικονομικές πληροφορίες.

Σε περίπτωση που ο ιός, δεν βρει κάποιο «χρήσιμο» αρχείο, εγκαθιστά το Cryptolocker, το οποίο «κλειδώνει» τον υπολογιστή και ζητάει λύτρα για να τον ξεκλειδώσει.

Ο Gameover Zeus υπολογίζεται ότι έχει «χτυπήσει» από 500.000 έως 1 εκατομμύριο υπολογιστές στον κόσμο, ενώ οι χρήστες τους έχουν χάσει περισσότερα από 100 εκατομμύρια δολάρια.

Ο Cryptolocker έχει επηρεάσει περισσότερους από 234.000 υπολογιστές και υπολογίζεται ότι έχει «συλλέξει» περισσότερα από 27 εκατομμύρια δολάρια σε λύτρα, σε μόλις 2 μήνες.

Σύμφωνα με το FBI, ένας Ρώσος, ο Εβγκενίβ Μιχαίλοβιτς, βρίσκεται πίσω από την κυβερνο-συμμορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.