Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

"Φρέναρε" η ανάπτυξη της Κίνας - Ανησυχία στις ΗΠΑ και τις παγκόσμιες αγορές


Η οικονομία της Κίνας αναπτύχθηκε με τον βραδύτερο ρυθμό από την εποχή της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης στο τρίτο τρίμηνο και κινδυνεύει να χάσει τον επίσημο στόχο για πρώτη φορά σε 15 χρόνια, προσθέτοντας στις ανησυχίες πως η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο, γίνεται τροχοπέδη για την παγκόσμια ανάπτυξη...



Το ΑΕΠ της Κίνας αυξήθηκε 7,3% κατά το τρίτο τρίμηνο ετησίως, ο ασθενέστερος ρυθμός που έχει σημειωθεί από το πρώτο τρίμηνο του 2009.

Η ανάκαμψη στην παραγωγή των εργοστασίων και η αισιοδοξία της κυβέρνησης ότι η αγορά εργασίας θα παραμένει σταθερή, αντισταθμίστηκαν από την περαιτέρω επιβράδυνση στον τομέα των ακινήτων.

Ηταν ελαφρώς πάνω από το 7,2% που προέβλεπαν οι αναλυτές, αλλά χαμηλότερο από το 7,5% που σημειώθηκε στο δεύτερο τρίμηνο.

Τα νέα αυτά στοιχεία προστίθενται στις προσδοκίες ότι η ανάπτυξη δεν θα καταφέρει να κινηθεί στα πλαίσια του επίσημου στόχου του 7,5% για το 2014, και θα αποτελέσει την πρώτη αστοχία για την κινεζική κυβέρνηση από το 1999.

Ο Πρωθυπουργός της χώρας, Λι Κεγιάνγκ, έχει δηλώσει επανειλημμένως ότι οι αρχές θα «ανεχθούν» να βρεθεί η ανάπτυξη ελαφρώς κάτω από το στόχο, καθώς προσπαθούν να αναμορφώσουν την οικονομία, ώστε να καθοδηγείται περισσότερο από την εγχώρια κατανάλωση και λιγότερο από τις εξαγωγές και τις επενδύσεις.

Επίσης, η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε κατά 8% το Σεπτέμβριο από 6,9% τον προηγούμενο μήνα, έναντι εκτιμήσεων για αύξηση κατά 7,5%.

Οι λιανικές πωλήσεις ενισχύθηκαν κατά 11,6% έναντι εκτιμήσεων για 11,7% και οι επενδύσεις πάγιου εξοπλισμού κατά 16,1% έναντι πρόβλεψης στο 16,3%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.