Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

Τα γεγονότα... σαν σήμερα 5 Δεκεμβρίου


Σαν σήμερα, το 1920, διενεργείται από την κυβέρνηση του Δημήτριου Ράλλη δημοψήφισμα. Το αποτέλεσμά του ήταν 98% υπέρ της επιστροφής του Βασιλιά Κωνσταντίνου Α'...



63 π.Χ. - Ο Μάρκος Τύλλιος Κικέρωνας, δίνει τον τέταρτο και τελευταίο λόγο του κατά του Κατιλίνα.

633 - Λαμβάνει χώρα η Τέταρτη Σύνοδος του Τολέδο.

1560 - Αρχίζει η βασιλεία του Κάρολου Θ΄ της Γαλλίας.

1776 - Ιδρύεται η Φι Μπέτα Κάππα (ΦΒΚ), η πρώτη σπουδαστική αδελφότητα των Η.Π.Α., στο Κολέγιο William and Mary, στο Williamsburg της Βιρτζίνια. Σκοπός της ήταν η μελέτη των ελληνικών κλασσικών γραμμάτων.

1920 - Διενεργείται από την κυβέρνηση Δ. Ράλλη το δημοψήφισμα του 1920.

1942 - Βυθίζεται το ιστιοφόρο Άρης IV (με το όνομα Graz και υπό γερμανική σημαία) στο λιμάνι Μπιζέρτας από βρετανικό υποβρύχιο.

1990 - Πρεμιέρα του τυχερού παιχνιδιού του ΟΠΑΠ, Λόττο.

1995 - Καθιερώνεται η σημερινή σημαία της Ερυθραίας.

2000 - Κυκλοφορεί το άλμπουμ Renegades των Rage Against the Machine.

2005 - Αποσύρονται τα τελευταία οχήματα του τύπου Routemaster, τα τελευταία λεωφορεία δηλαδή που σχεδιάστηκαν αποκλειστικά για τις ανάγκες του Λονδίνου.

2006 - Πραξικόπημα στα νησιά Φίτζι, το τέταρτο μέσα στην τελευταία εικοσαετία. Την εξουσία καταλαμβάνει ο στρατιωτικός Φρανκ Μπαϊνιμαράμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.