Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

Η Apple διέγραφε κομμάτια από τα iPod των χρηστών!


Πολλά από τα iPod της Apple διέγραφαν όλα τα τραγούδια που είχαν κατεβάσει οι χρήστες από ανταγωνίστηκες μουσικές υπηρεσίες...


 Κατά τη διάρκεια μίας ακροαματικής διαδικασίας που αφορούσε μία αντιμονοπωλιακή αγωγή εναντίον της Apple στο Oakland, αποκαλύφθηκε ότι η Apple το διάστημα μεταξύ 2007 και 2009 είχε διαγράψει από τα iPod χρηστών της μουσικά κομμάτια τα οποία είχαν κατέβει από "ανταγωνιστικές" μουσικές υπηρεσίες.
Σύμφωνα με τον δικηγόρο Patrick Goughin, πολλοί από τους χρήστες που είχαν κατεβάσει μουσική από ανταγωνίστηκες υπηρεσίες και προσπαθούσαν να συγχρονίσουν το iPod τους μέσω του iTunes, σύμφωνα με το newsit, λάμβαναν ένα μήνυμα σφάλματος το οποίο τους ανάγκαζε να επαναφέρουν τις εργοστασιακές ρυθμίσεις στη συσκευή τους διαγράφοντας με αυτό τον τρόπο όλα τα κομμάτια που είχαν εγκαταστήσει
Από την πλευρά της η Apple, αναφερόμενη στην υπόθεση αυτή στο δικαστήριο, δήλωσε ότι οι ενέργειές της εταιρείας είχαν ως στόχο να εμποδίσουν οποιαδήποτε προσπάθεια hacking στο iTunes και ότι οι χρήστες δεν ενημερώνονταν επειδή δε χρειάζεται η Apple να τους παρέχει πάρα πολλές πληροφορίες για να μην τους προκαλέσει σύγχυση.
Τα μοντέλα iPod τα οποία διέγραφαν τη μουσική των χρηστών όπως φαίνεται ήταν το iPod classic, iPod shuffle, iPod touch ή iPod nano που αγοράστηκαν μεταξύ της 12ης Δεκεμβρίου του 2006 και τις 31ης Μαρτίου του 2009.
Τέλος για την υπόθεση αυτή αναμένεται να καταθέσουν στο δικαστήριο και δύο πολύ σημαντικά στελέχη της Apple, ο Eddy Cue και ο Phil Schiller και αν η εταιρία τελικά κριθεί ένοχη για τις κατηγορίες των μονοπωλιακών πρακτικών που χρησιμοποιεί μπορεί να πληρώσει μέχρι και 1 δισ. δολάρια σε πρόστιμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.