Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015

Μογκερίνι: Κανείς δεν θέλει να βγει η Ελλάδα από το ευρώ, αλλά...


«Κανείς δεν θέλει να βγει η Ελλάδα από το ευρώ. Η συμφωνία της περασμένης Παρασκευής, στο Eurogroup, χαρακτηρίζεται και από κάποια όρια, αλλά από αύριο...



υπάρχει η δυνατότητα να αναπτυχθεί νέος διάλογος, με την συμμετοχή όλων, χωρίς τελεσίγραφα».

Αυτό δήλωσε η Φεντερίκα Μογκερίνι, ύπατη εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα εξωτερικής πολιτικής, σε συνέντευξή της στην τηλεόραση της Rai.

«Η Αθήνα είναι η Ευρώπη. Κανείς, στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν δίνει βαθμούς, και κανείς δεν εκτελεί εντολές. Η λογική βάσει της οποίας γίνεται αναφορά σε μαθήματα που κάποιοι θα έπρεπε να διαβάσουν, είναι λανθασμένη», πρόσθεσε η k. Μογκερίνι.

Aπαντώντας, παράλληλα, σε σχετική ερώτηση υπογράμμισε πως θεωρεί ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τηλεφώνησε στον Ιταλό ομόλογό του, Ματέο Ρέντσι, χθες το βράδυ, «πιθανώς για να τον ευχαριστήσει για τον διαμεσολαβητικό ρόλο της Ιταλίας, ο οποίος αποδείχθηκε χρήσιμος».

«Δεν πρέπει να ξεκινήσει η διαδικασία αποσύνθεσης της Ένωσης, η Ευρωπαϊκή αυτή Επιτροπή αποτελεί την τελευταία χρήσιμη ευκαιρία για να μειωθούν οι υπάρχουσες αποστάσεις» κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.