Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

Οι Ρώσοι ισοπεδώνουν τα στρατηγεία των Τζιχαντιστών [video]

Νέα βίντεο δόθηκαν στη δημοσιότητα

Τη στιγμή που οι ρωσικές δυνάμεις κλιμακώνουν την επιχείρησή τους κατά του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία με επιθέσεις από αέρος και θαλάσσης, νέες επιδρομές έπληξαν εγκαταστάσεις των τζιχαντιστών....





Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Ιγκορ Κονασένκοφ, πραγματοποιήθηκαν 22 επιδρομές, οι οποίες «χτύπησαν» 27 εγκαταστάσεις τζιχαντιστών στη Συρία.

Ο Κονασένκοφ διευκρίνισε πως τα ρωσικά μαχητικά κατέστρεψαν 11 στρατόπεδα εκπαίδευσης στην Χάμα και την Ράκκα, ενώ τα ρωσικά Su-25 και Su-34 βομβάρδισαν οκτώ ακόμα εγκαταστάσεις στην Χομς.

Την ίδια ώρα, ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών εξήγησε πως έγινε χρήση συγκεκριμένου τύπου βομβών για την καταστροφή υπόγειων εγκαταστάσεων στη βορειοδυτική Συρία, ενώ στη δημοσιότητα δόθηκαν νέα βίντεο που καταγράφουν τους βομβαρδισμούς.

Στο μεταξύ, επανέλαβε τη διάθεση της Μόσχας να συνομιλήσει με τους Δυτικούς εταίρους για οποιαδήποτε παραγωγική λύση στη μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Ωστόσο, ο υπουργός Αμύνης των ΗΠΑ, Άστον Κάρτερ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου επανήλθε στο ζήτημα αυτό, αποκλείοντας οποιαδήποτε συνεργασία με τις ρωσικές δυνάμεις.

Ευρείας κλίμακας επιχειρήσεις των συριακών δυνάμεων

Τη στιγμή που οι ρωσικές δυνάμεις βομβαρδίζουν από αέρος, το συριακό καθεστώς ξεκίνησε ευρείας κλίμακας επιχειρήσεις κατά τζιχαντιστών, σύμφωνα με Σύρο αξιωματούχο.

Όπως αναφέρει το CNN, ο στρατηγός Αλί Αμπντουλάχ Αγιούμπ, τόνισε πως στόχος της επιχείρησης είναι «η εξόντωση των τρομοκρατικών ομάδων και η απελευθέρωση περιοχών και πόλεων που έχουν υποφέρει από την τρομοκρατία και το έγκλημα».

Ο Αγιούμπ παρότι δεν προχώρησε σε λεπτομέρειες για την επέμβαση των συριακών δυνάμεων, έκανε λόγο για ρόλο-κλειδί της Ρωσίας στον αγώνα ενάντια του ΙΚ.

«Μετά τις επιδρομές των ρωσικών δυνάμεων που ελάττωσαν την πολεμική ικανότητα του ΙΚ και άλλων τρομοκρατικών οργανώσεων, οι συριακές ένοπλες δυνάμεις διατήρησαν την στρατιωτική πρωτοβουλία τους», επισήμανε ο στρατηγός.



Η Ρωσία δε σχεδιάζει χερσαία επιχείρηση στη Συρία

Επιμένει το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας πως δεν πρόκειται να σημειωθεί χερσαία επέμβαση στη Συρία, με νέες δηλώσεις της εκπρόσωπου Μαρία Ζαχάροβα.

Η κυρία Ζαχάροβα τόνισε πως οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις δεν σχεδιάζουν χερσαία επιχείρηση και εξέφρασε την απογοήτευσή της για τις σχετικές φήμες που ακόμα κυκλοφορούν.

«Παρά τις προσπάθειές μας, ο μύθος ότι η Ρωσία σχεδιάζει χερσαία επέμβαση στη Συρία εξακολουθεί να υπάρχει», δήλωσε η κ. Ζαχάροβα.



Οι αντικαθεστωτικοί καταγγέλλουν σφοδρές συγκρούσεις

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταγγέλλει πως οι ρωσικές επιδρομές σε συνδυασμό με την επιχείρηση των συριακών δυνάμεων δεν έχουν πλήξει θέσεις τζιχαντιστών, αλλά ισλαμικές παρατάξεις.

Ο επικεφαλής της οργάνωσης τόνισε πως στις περιοχές που πραγματοποιήθηκαν οι βομβαρδισμοί δεν υπάρχουν στοιχεία του ΙΚ και κατήγγειλε πως σημειώθηκαν σφοδρές συγκρούσεις ανάμεσα σε άνδρες του καθεστώτος και αντάρτες.

Μάλιστα, επισήμανε πως οι συγκρούσεις που σημειώθηκαν ήταν οι πιο σφοδρές τον τελευταίο μήνα.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.