Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016

Ο Σόρος επενδύει $500 εκατ. σε μπίζνες προσφύγων και μεταναστών


Μια γιγαντιαία επένδυση 500 εκατ. δολαρίων υπέρ των μεταναστών και των προσφύγων, ανακοίνωσε σε άρθρο του στην Wall Street Journal, ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος Τζορτζ Σόρος, εκφράζοντας την ελπίδα ότι και άλλοι επενδυτές θα συνεχίσουν το ίδιο έργο...



«Αποφάσισα να αφιερώσω 500 εκατ. δολάρια επενδύσεων στις συγκεκριμένες ανάγκες των μεταναστών, των προσφύγων και των κοινοτήτων υποδοχής», έγραψε ο Σόρος στην αμερικανική οικονομική εφημερίδα.

«Θα επενδύσω σε νεοφυείς επιχειρήσεις, σε καθιερωμένες εταιρείες, σε κοινωνικές πρωτοβουλίες και σε δραστηριότητες που ιδρύονται από τους ίδιους τους μετανάστες και τους πρόσφυγες», αναφέρει.

Ο Σόρος προσθέτει πως αναζητεί «καλές ιδέες για επενδύσεις» σε μια «ποικιλία τομέων, μεταξύ των οποίων η αναδυόμενη ψηφιακή τεχνολογία».

«Οι πρόοδοι σ' αυτόν τον τομέα μπορούν να βοηθήσουν τους ανθρώπους να έχουν αποτελεσματικότερα πρόσβαση στις κυβερνητικές, νομικές, χρηματοπιστωτικές και υγειονομικές υπηρεσίες», υπογραμμίζει ο δισεκατομμυριούχος, ο οποίος εκφράζει την ελπίδα πως η δέσμευσή του «θα εμπνεύσει κι άλλους επενδυτές».

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι κυβερνήσεις οφείλουν να αναλάβουν ηγετικό ρόλο, δημιουργώντας και στη συνέχεια συντηρώντας επαρκείς υλικές και κοινωνικές υποδομές για πρόσφυγες και μετανάστες. Ωστόσο, εξίσου σημαντική είναι και η αξιοποίηση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας.

«Σήμερα ηγέτες έχουν συγκεντρωθεί στα Ηνωμένα Έθνη για να δεσμευθούν απέναντι στη λύση του προσφυγικού. Παρόλο που η βασική μου έννοια είναι να βοηθήσω τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που φτάνουν στην Ευρώπη, θα αναζητώ και καλές επενδυτικές ιδέες που θα ωφελήσουν τους μετανάστες σε ολόκληρο τον κόσμο», λέει ο ίδιος,

Ο Σόρος διευκρινίζει πως στόχος είναι όλες οι επενδύσεις να είναι επιτυχείς «επειδή θέλω να δείξω πώς το ιδιωτικό κεφάλαιο μπορεί να διαδραματίσει εποικοδομητικό ρόλο βοηθώντας τους μετανάστες» και τα οποιαδήποτε τα κέρδη θα διατεθούν για τη χρηματοδότηση προγραμμάτων του Open Society Foundation, συμπεριλαμβανομένων προγραμμάτων που θα βοηθούν πρόσφυγες και μετανάστες.

Περισσότεροι από 300.000 μετανάστες και πρόσφυγες διέπλευσαν τη Μεσόγειο για να μεταβούν στην Ευρώπη το 2016, χρονιά η οποία θα είναι η πιο φονική αν οι άνθρωποι συνεχίσουν να χάνουν τη ζωή τους σε ναυάγια με τον σημερινό ρυθμό, ανακοίνωσε σήμερα η Υπάτη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.