Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016

Ο γιος του πρώην υπουργού, Βασίλης Κιλτίδης, κάνει το κινηματογραφικό του ντεμπούτο με… "Κακή Αρχή"


Με μία ελληνική ταινία δράσης βασισμένη στην κρίση και την ελληνική πραγματικότητα ετοιμάζεται να κάνει το κινηματογραφικό του...


 ντεμπούτο ο γιος του πρώην υπουργού της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Κιλτίδη, Βασίλης. Πρόκειται για την ταινία με τίτλο «Κακή Αρχή» (Bad Start), που πραγματεύεται την ζωή ενός αγρότη, του Βασίλη Κεσσάριου, ο οποίος κινδυνεύει με δήμευση της περιουσίας του εξ’ αιτίας χρεών του νεκρού πατέρα του, με αποτέλεσμα να τον καταδιώκει η Αστυνομία.
Ο παραγωγός και σεναριογράφος της ταινίας, Βασίλης Κιλτίδης έχοντας διανύσει 8 χρόνια στον χώρο των οπτικοακουστικών έργων, αποφάσισε να στραφεί στην έβδομη τέχνη και να ασχοληθεί με την παραγωγή ταινιών. Για τον ίδιο, ο κινηματογράφος αποτελoύσε διαχρονικό όνειρο κι έτσι το 2011 αποφάσισε να δηιουργήσει μία εταιρία παραγωγής στην οποία είναι επικεφαλής.
Ο Βασίλης από μικρός μετέφερε στο χαρτί ιστορίες που έπλαθε με την φαντασία του. Η έμπνευση για την δημιουργία της ταινίας ήρθε για τον ίδιο πριν τρία χρόνια, όταν άρχισε να βάζει σε μία τάξη τα γραπτά του και αποφάσισε πως η «Κακή Αρχή» πρέπει να μπει σε προτεραιότητα. Όπως αναφέρει, η ιστορία του Βασίλη Κεσσάριου ήταν άμεσα συναρτημένη με τις φοβίες και την τρομοκρατία που βιώνει ο κάθε νεαρός Έλληνας. Αν και η ταινία δημιουργήθηκε μέσα στην καρδιά της κρίσης, με πολλά προβλήματα και εμπόδια, ο Βασίλης κατάφερε να ολοκληρώσει το προκλητικό, όπως χαρακτηρίζει, εγχείρημά του με αποτέλεσμα η ταινία να κάνει πρεμιέρα στις κινηματογραφικές αίθουσες των Ster Cinemas στη Θεσσαλονίκη, την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου.

Η ιστορία
Η ιστορία εκτυλίσσεται μέσα από τον χαρακτήρα ενός νεαρού αγρότη, ο οποίος κινδυνεύει με δήμευση περιουσίας, εξ' αιτίας χρεών του νεκρού πατέρα του και κατά συνέπεια αντιδρά με ακραίο τρόπο όταν έρχεται η ώρα να χάσει την κύρια κατοικία του. Η αστυνομία αρχίζει να τον καταδιώκει στην περιοχή του Κιλκίς. Η δράση εντείνεται όταν κάποιοι φίλοι του από την τοπική κοινωνία αποφασίζουν να τον στηρίξουν. Μια ομάδα κακοποιών που έχει προηγούμενα με τον ήρωα και την παρέα του βρίσκει την ευκαιρία κι επιχειρεί να κλείσει τους λογαριασμούς της με τον πρωταγωνιστή. Το τρίγωνο των καλών, των κακών και της αστυνομίας, έχει πλέον στηθεί όταν φτάνουμε στο αποκορύφωμα της δράσης, σε μια ορεινή τοποθεσία λατομικού χώρου, στην οποία οι ήρωες έχουν φτάσει έπειτα από πειρατεία ελικοπτέρου στην παρόχθια περιοχή μιας βουρκώδους λίμνης. Κατά την διάρκεια της περιπέτειας, η επί χρόνια «χαμένη» αδερφή του πρωταγωνιστή και ο πρώην ψυχίατρός του προσπαθούν να τον επαναφέρουν στην τάξη, μέσα από μια σειρά διαπραγματεύσεων.
«Έχω μεγάλη σχέση με την ιστορία. Στην ουσία αποτύπωσα μια μυθοπλαστική κατάσταση, με βάση το πως θα αντιδρούσα εγώ αν βρισκόμουν στην θέση του πρωταγωνιστή. Ο δε πρωταγωνιστής, έχει την επωνυμία που χρησιμοποιούσα επί χρόνια σε όλα τα social media. Αυτό κάνει το σενάριό μου αρκετά υποκειμενικό, αλλά ο μύθος της αντικειμενικότητας πρέπει να σταματήσει κάποια στιγμή, διότι σε ολόκληρη την ζωή μας, τα πάντα είναι σχετικά και υποκειμενικά», αναφέρει χαρακτηριστικά στο thestival.gr ο Βασίλης Κελτίδης

Καταδίωξη στην περιοχή του Κιλκίς
Οι προσωπικοί δεσμοί του Βασίλη με το Κιλκίς λόγω καταγωγής, καθώς έζησε μεγάλο μέρος των παιδικών του καλοκαιριών εκεί και γνώριζε τις περιοχές, τον οδήγησαν να κάνει τα γυρίσματα της ταινίας του λίγο έξω από τη Θεσσαλονίκη. «Χρειαζόμουν περιοχές που να είναι αντιπροσωπευτικές του σεναρίου, αλλά έπρεπε ταυτόχρονα να είναι και γνώριμες για να διευκολυνθούμε. Πολλές φορές, βλέποντας ξανά τις περιοχές, σκέφτομαι ότι το σενάριο μάλλον είχε στηθεί 30 χρόνια πριν και απλά δεν το είχα καταλάβει. Το Κιλκίς προσέφερε φανταστικές τοποθεσίες για το γύρισμα της ταινίας και ήταν απλά εδώ δίπλα μας, έξω από την Θεσσαλονίκη», τόνισε ο Βασίλης Κιλτίδης.

Ο σκοπός της ταινίας
Σκοπός της ταινίας είναι να απεικονίσει μέσα από μια «εύπεπτη» περιπέτεια δράσης, κοινωνικά και ανθρώπινα ζητήματα, όπως η φιλία, η αγάπη, η ρήξη της κοινωνικής συνοχής, αλλά και ο κλονισμός των ενδοοικογενειακών δεσμών. Πιο συγκεκριμένα, και μέσα από την προβληματική ψυχοσύνθεση του πρωταγωνιστή, η ταινία αποσκοπεί στην αποτύπωση των καταστροφικών συνεπειών του φόβου και της καταπίεσης, όταν αυτά χρησιμοποιούνται ως μέσα επιβολής της εξουσίας. Διαδραματιζόμενη σε μια εποχή αρκετά κοντινή από το σήμερα (κι ελπίζουμε καθαρά μυθοπλαστική), η ταινία έχει ως απώτερο στόχο να αποτυπώσει μια δυσάρεστη πραγματικότητα βάσει της οποίας, μια «Κακή Αρχή» είναι αρκετή για να πυροδοτήσει έντονες παράλληλες δράσεις που υποβόσκουν στις αφανείς πλευρές της κοινωνίας.
Σε δευτερεύοντα βαθμό και μέσα από μια αυτοσαρκαστική κινηματογραφική προσέγγιση, η ταινία επιδιώκει να πραγματευτεί τις σχέσεις κράτους - παρακράτους, αναδεικνύοντας την αδυναμία της εξουσίας να αντιμετωπίσει κρίσιμες καταστάσεις όταν ο ανθρώπινος παράγοντας αρχίζει να βασίζεται στο θυμικόν και στο συναίσθημα. Η Κακή Αρχή είναι μια ταινία που πραγματεύεται σοβαρά ζητήματα, μέσα από μια περιπέτεια που δεν χάνει την ευκαιρία ανά διαστήματα να γίνεται χαλαρή, σαρκαστική και διασκεδαστική, ακολουθώντας έτσι τη νέα σκηνοθετική "συνταγή" των meta movies.

«Η λέξη “δυσκολίες” είναι πολύ μακριά από την πραγματικότητα»
Αναφερόμενος στις δυσκολίες που αντιμετώπισε κατά τη διάρκεια υλοποίησης της ταινίας ο Βασίλης μιλάει με πικρία για τα όσα πέρασε, καθώς πολλοί ήταν αυτοί που τον αποθάρρυναν για την παραγωγή του λόγω των συγκυριών της συγκεκριμένης περιόδου. «Περάσαμε μέσα από την κόλαση για να γίνει αυτή η παραγωγή και απλά συνεχίσαμε να το κάνουμε για να βγούμε από την κόλαση. Ό,τι στραβό και ανάποδο μπορούσε να συμβεί σε αυτή τη χώρα, συνέβη την περίοδο που εγώ έκανα ταινία. Στην πορεία, άκουσα τα πάντα. Ότι η ταινία θα μείνει στα χαρτιά. Ότι δεν θα ολοκληρώσει καν τα γυρίσματα. Ότι θα μείνει στη μέση. Ότι ποτέ δεν θα προβληθεί. Ότι θα μετανιώσω την ώρα και την στιγμή που είπα να κάνω ταινία. Ότι μια ταινία της Θεσσαλονίκης δεν θα τα βρει με τους μεγάλους των Αθηνών. Ότι τα σαλόνια της 7ης τέχνης δεν είναι για εμένα και τους συνεργάτες μου. Εδώ είμαστε λοιπόν, μετά από την απόλυτη κατάθεση ψυχής, με τον ιδρώτα και το μεράκι όλων των συντελεστών, να έχουμε την ταινία ολοκληρωμένη και έτοιμη να προβληθεί», σημειώνει μεταξύ άλλων, ο Βασίλης.
Σύμφωνα με τον Βασίλη η «Κακή Αρχή» είναι μια ελληνική, ανεξάρτητη και μη χρηματοδοτούμενη παραγωγή, που έβαλε τον ίδιο σε τεράστιες περιπέτειες. Προτρέπει, λοιπόν, τον κόσμο να υποστηρίξει την τρελή ιδέα που είχαν, να χτίσουν έστω κάτι μικρό, αλλά τόσο σημαντικό.
Μέσα από την ταινία του ο Βασίλης θέλει να αποδείξει ότι νέοι άνθρωποι από την Θεσσαλονίκη μπορούν να φέρουν εις πέρας τεράστια εγχειρήματα, ενώ ταυτόχρονα στοχεύει να ενεργοποιήσει τους νεαρούς κινηματογραφικούς συντελεστές να αφήσουν την μελαγχολία του καναπέ και να οργανωθούν. Να γράψουν σενάρια, να κάνουν γυρίσματα, να ολοκληρώσουν ταινίες. Παράλληλα, τους προτρέπει να κυνηγήσουν την προβολή των ονείρων τους, καθώς σύμφωνα με τον ίδιο η μεγαλύτερη εκδίκηση που μπορεί να πάρει η ελληνική κοινωνία είναι να δημιουργήσει από την αρχή αυτό που της ανήκει και της στερούν: τις τέχνες και τον πολιτισμό.
Ο Βασίλης έχει τα δικά του σχέδια για το μέλλον, τα οποία είναι κινηματογραφικής υφής. Ανήκοντας στον χώρο της δράσης, του θρίλερ και της επιστημονικής φαντασίας, ο ίδιος κινείται πάντα σε αυτό το πλαίσιο. «Πιστεύω ότι σε αυτή την χώρα έχουμε δει αρκετό γέλιο και πολύ κλάμα στις μεγάλες οθόνες. Ο ελληνικός κινηματογράφος πρέπει να περάσει στην δράση και στην φαντασία, διότι αυτά ακριβώς λείπουν και από την κοινωνία μας. Μάθαμε να γελάμε και να κλαίμε, αλλά όχι να λαμβάνουμε δράση», υποστηρίζει ο Βασίλης.

-Πρωταγωνιστικός Ρόλος: Αντώνης Ζαφειρόπουλος (NYC Film School)
-Πρώτος Γυναικείος Ρόλος: Γεωργία Πιερρουτσάκου (Θέατρο Σορβόνης & Εθνικό Θέατρο)
-Β' Ανδρικός Ρόλος: Γιάννης Ποιμενίδης (Εκδρομή - ΑΝΤ1, Δίδυμα Φεγγάρια - ΑΝΤ1, Αγάπα σαν να μην υπάρχει αύριο - Lacta online)
-Β’ Δεύτερος Ανδρικός Ρόλος: Σλάβι Σλάβοφ (The Expendables 3, Black Dalia, Universal Soldiers )
-Δεύτερος Γυναικείος Ρόλος: Νάταλι Γρηγοριάδου (Μπρούσκο ΑΝΤ1, αμερικανικές παραγωγές μεγάλου μήκους:Circle of Fury 2010, Reverie 2010, Know How 2015)
*Στους βασικούς action ρόλους η επιλογή έχει γίνει με βάση το σχετικά νεαρό της ηλικίας και την on-camera κατάρτιση επί της υποκριτικής προκειμένου να αποφευχθεί ή έντονη θεατρικότητα που συνήθως χαρακτηρίζει τους παλαιότερους Έλληνες ηθοποιούς. Στο cast έχουν επιλεγεί ηθοποιοί που μπορούν να ανταπεξέλθουν στις κινηματογραφικές ανάγκες του action.
-Extra Συμμετοχές: Σπύρος Σαραφιανός (Κλεμμένα Όνειρα, MEGA & Δικηγόροι της Αθήνας)
Δημήτρης Κυρατσούδης (Εκδρομή ΑΝΤ1, Μια Τρελή Οικογένεια Star Channel)
Λευτέρης "Lef" Σιδηρόπουλος (Mr Universe, Παγκόσμιος Πρωταθλητής Body Building)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.