Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016

Συνθλίβοντας τη νέα γενιά...


Περίπου 71 εκατομμύρια νέοι μεταξύ των ηλικιών 15 και 29, είναι χωρίς δουλειά...




Μέχρι τέλος του χρόνου σε αυτούς θα προστεθούν άλλες 500.000 νέοι. Η πρόγνωση του Οργανισμού για το 2017 είναι ανάλογη καθώς το επίπεδο ανεργίας αναμένεται να παραμείνει σταθερό. Επίσης, αποκάλυψε ότι 156 εκατομμύρια νέοι που δεν περιλαμβάνονται στις λίστες της ανεργίας ζουν σε συνθήκες φτώχειας, επειδή δεν κερδίζουν περισσότερα από $ 2 (1,78 ευρώ).

Σε ενα κόσμο που κινείται πλέον στον αστερισμό της τρομοκρατίας και της εγκληματικότητας οι αριθμοί αυτοί αποτελούν το δίχως άλλο προάγγελο ακόμα μεγαλύτερων δεινών. Δεν είναι μικρή άλλωστε η δεξαμενή σχεδόν 230.000.0000 ψυχών που μπορεί να τροφοδοτήσει όλων των λογιών τις παραβατικές δράσεις. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι οι δημογράφοι έχουν επισημάνει μια στενή σχέση μεταξύ της συγκέντρωσης των νέων και του επιπέδου τής βίας. Πολλές πόλεις χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος έχουν τεράστιους πληθυσμούς νεολαίας. Σε μερικές από τα πιο ευάλωτες από αυτές, το 75% του πληθυσμού είναι κάτω από την ηλικία των 30. Η μέση ηλικία των κατοίκων των πόλεων στο Μπαμάκο, στην Καμπούλ, την Καμπάλα και το Μογκαντίσου, για να αναφέρουμε μόνο μερικές, κυμαίνεται γύρω στα 16 έτη. Αντιθέτως, η μέση ηλικία των κατοίκων των πόλεων στο Βερολίνο, την Ρώμη και την Βιέννη είναι στα 45 έτη.Επίσης τα ειδικά χαρακτηριστικά τού νεανικού πληθυσμού . Όσοι είναι άνεργοι, με ελλιπή εκπαίδευση και άνδρες, αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο κίνδυνο να σκοτωθούν ή να γίνουν οι ίδιοι δολοφόνοι. Σύμφωνα με ορισμένους επιδημιολόγους, υπάρχει μια μεταδοτική δυναμική της βίας μεταξύ αυτού του είδους των ανθρώπων. Το αντίστροφο είναι επίσης αλήθεια: Η παρουσία των μορφωμένων και απασχολούμενων νεαρών κατοίκων -οι λεγόμενες δημιουργικές τάξεις- φέρνουν πολλά θετικά συμπεριλαμβανομένης της δημόσιας ασφάλειας.

πηγή: premium.paratiritis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.