Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016

Το ‘σκασε από τη φυλακή γιατί λάτρευε τη φούντα...


Τι κι αν είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για υποθέσεις ναρκωτικών σε διάφορες περιοχές. Ο 61χρονος που συνελήφθη προχθές το μεσημέρι στο Κατσικάρι του Πύργου, δεν έβαλε μυαλό…


 Όχι γιατί δεν επέστρεψε από την άδεια που είχε πάρει από τη φυλακή πριν δύο χρόνια. Αλλά γιατί οι αστυνομικοί των έπιασαν με φούντα και φυτεία χασίς στον σπίτι του. Μετά το διετές αυτό διάλειμμα από τη φυλακή, θα επιστρέψει εκεί έχοντας σε βάρος του και νέες κατηγορίες.
Ο 61χρονος με καταγωγή από το Σκουροχώρι, είχε λάβει άδεια από τις φυλακές Αγ. Στεφάνου Πατρών, τον Αύγουστο του 2014. Έπρεπε να επιστρέψει στις 2 Σεπτεμβρίου, αλλά εκείνος επέλεξε την … προσωρινή όπως αποδείχθηκε ελευθερία και το πάθος του με το χασίς. Πάθος που τον είχε καταδικάσει σε ισόβια φυλάκιση… Σύμφωνα με πληροφορίες είχε εμπλακεί σε φυτείες χασίς σε διάφορες περιοχές σε τέτοιο βαθμό που του είχε επιβληθεί η ποινή των ισοβίων καθώς και μεγάλο χρηματικό πρόστιμο. Παραβίασε λοιπόν τους όρους της τακτικής του άδειας και έκτοτε αναζητείτο και στην περιοχή μας, εκείνη την περίοδο χωρίς αποτέλεσμα. Μια πληροφορία που έφτασε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου τις τελευταίες ημέρες, πως βρίσκεται στην περιοχή, κινητοποίησε τους αστυνομικούς που πρώτα οργάνωσαν σχέδιο δράσης και έπειτα χθες πήγαν για να εντοπίσουν και αν συλλάβουν τον 61χρονο. Ουσιαστικά το τελευταίο διάστημα κρυβόταν σε ένα παλιό σπίτι ιδιοκτησίας της οικογένειας του, προσπαθώντας όμως να κάνει όσο πιο διακριτική γινόταν την παρουσία του εκεί. Στην θέα των αστυνομικών χθες ο ίδιος
μονολόγησε «τελείωσαν όλα» αντιλαμβανόμενος πως η «κλεμμένη» ελευθερία των δύο χρόνων είχε φτάσει στο τέλος.
Εκείνο που ίσως δεν είχαν πληροφορηθεί και δεν περίμεναν οι αστυνομικοί να βρουν κατά την έρευνά τους παρουσία δικαστικού λειτουργού, στο σπίτι του 61χρονου, ήταν τα ναρκωτικά. Φάνηκε πως το «πάθος» του δεν το είχε ξεπεράσει και οι παλιές συνήθειες παρά την καταδίκη του σε ισόβια ήταν «ζωντανές».
Έτσι στην έρευνα εντοπίστηκαν πέντε χάρτινες ισοβαρείς συσκευασίες με κάνναβη, συνολικού βάρους 300 γραμμαρίων, δύο πλαστικές σακούλες τροφίμων με κάνναβη, συνολικού βάρους 680 γραμμαρίων, ημίχλωρη ποσότητα κάνναβης βάρους 350 γραμμαρίων περίπου, δύο ζυγαριές, που χρησιμοποιούσε ο δράστης για την ζύγιση των ναρκωτικών.
Στην αυλή της οικίας, καθώς και σε διπλανό παράπηγμα, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατάσχεσαν δεκαέξι, συνολικά, δενδρύλλια κάνναβης, που καλλιεργούσε ο δράστης και το ύψος τους έφτανε μέχρι τα τρία μέτρα. Παράλληλα, κατασχέθηκαν τέσσερις κορμοί από φυτά κάνναβης, τα οποία είχε καλλιεργήσει ο 61χρονος στο παρελθόν, ενώ το συνολικό περιουσιακό όφελος, που θα αποκόμιζε από την παράνομη δράση του, ξεπερνά τις 30.000 ευρώ. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για κατοχή και καλλιέργεια ναρκωτικών και απόδραση κρατουμένου και αναμένεται να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας. Την προανάκριση και τις έρευνες ενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.