Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου 2016

Ποιος είναι ο αρχιτέκτονας του δήθεν #perouka_gate ;Εκτεθιμένος είναι ο πρόεδρος του ΑΠΕ, Μιχάλης Ψύλος, που πλέον καλείται να δώσει εξηγήσεις για το μούφα "σκάνδαλο με τις περούκες", όπως ομολογεί πλέον και το ίδιο το πρακτορείο...Με μια βδομάδα καθυστέρηση αποκαλύπτεται το τεράστιο μέγεθος της δημοσιογραφικής «μαιμουδιάς» του κρατικού Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων με την υπόθεση των δύο δημοσιογράφων – ανταποκριτών στην Νέα Υόρκη και την ανύπαρκτη υπόθεση «σύλληψη» τους.

Αφού σε σημερινό του τηλεγράφημα την ευθύνη του οποίου φέρει προσωπικά ο διευθυντής του Πρακτορείου Μιχάλης Ψύλλος, φαίνεται πως δεν υπήρξε ΠΟΤΕ ΣΥΛΛΗΨΗ Ελληνων δημοσιογράφων στην Νέα Υόρκη αλλά μια ολιγόλεπτη εξακρίβωση στοιχείων και συστάσεις από τις Αμερικανικές αρχές.

Δείτε τι λέει με μια βδομάδα καθυστέρηση το Αθηναϊκό Πρακτορείο

«Το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων δημοσιεύει την αναφορά της Αστυνομικής Υπηρεσίας της Νέας Υόρκης (ΝΥPD) για τους δύο Έλληνες δημοσιογράφους που παρακολουθούσαν μεταμφιεσμένοι τον υπουργό Επικρατείας, Νίκο Παππά, στην Νέα Υόρκη.

Το τηλεγράφημα του ΑΠΕ-ΜΠΕ για το περιστατικό, στηρίχτηκε σε αυτήν την αναφορά της αμερικανικής αστυνομίας.

Η αναφορά της αστυνομίας της Νέας Υόρκης που συνοδεύεται και από φωτογραφίες των δύο Ελλήνων δημοσιογράφων, («με τη θέλησή τους», μάλιστα, όπως τονίζεται), σημειώνει, μεταξύ άλλων, ότι «στις 17/9, περίπου στις 15:25 αστυνομικοί της ειδικής υπηρεσίας DSS απάντησαν σε κλήση που έλαβαν από την 42η οδό, που βρίσκεται μεταξύ της 2ης και 3ης λεωφόρου, καθώς ειδοποιήθηκαν από την ομάδα ασφαλείας του Έλληνα υπουργού Επικρατείας ότι χρειάζονται βοήθεια. Έπειτα από την άφιξη τους, οι αστυνομικοί προχώρησαν στην εξακρίβωση των στοιχείων των παρακάτω ατόμων:

Όνομα: Αθανάσιος Δημάδης

Όνομα: Δημήτριος Σουλτογιάννης «

(σ.σ: Στην αναφορά καταγράφονται τα πλήρη στοιχεία τους)

«Και τα δύο άτομα έγιναν αντιληπτά να συμπεριφέρονται ύποπτα, καθώς περιφέρονταν σε ένα εστιατόριο ξενοδοχείου. Η ελληνική ομάδα ασφαλείας και οι αστυνομικοί της υπηρεσίας DS πέρασαν από κοινού στον απέναντι δρόμο, σε μια καφετέρια, όπου διαπιστώθηκε ότι και οι δύο άνδρες φορούσαν περούκες. Οι ερευνητές της μονάδας μυστικών υπηρεσιών του τμήματος της Νέας Υόρκης, ενισχύοντας τους αστυνομικούς της DS, έφτασαν επίσης έπειτα από κλήση.

Και τα δύο άτομα ισχυρίστηκαν ότι εργάζονταν σε ελληνικούς τηλεοπτικούς και ειδησεογραφικούς σταθμούς, με ανάθεση να καλύψουν δημοσιογραφικά τους Έλληνες υπουργούς στην Νέα Υόρκη. Και οι δύο υποστήριξαν ότι είναι ξένοι ανταποκριτές. Και οι δύο άνδρες ανέφεραν ότι είχαν αγοράσει τις περούκες από ένα κατάστημα ρούχων που εξειδικεύεται στο ρουχισμό για το Χάλογουιν, ώστε να πλησιάσουν πιο κοντά στην ελληνική αποστολή χωρίς να γίνουν αντιληπτοί, καθώς και οι δύο ήταν γνωστές φυσιογνωμίες στην Ελλάδα. Ο Σουλτογιάννης δήλωσε πως η πρόθεση τους ήταν να «πιάσουν» τον υπουργό Επικρατείας να ψωνίζει στην Νέα Υόρκη, ενώ η Ελλάδα βρίσκεται στη μέση οικονομικής κρίσης…

Οι αστυνομικοί της υπηρεσίας προχώρησαν σε προφορικές επιπλήξεις και στον Δημάδη και στον Σουλτογιάννη να αποφύγουν να πλησιάσουν τον Έλληνα υπουργό, είτε άλλο μέλος της ελληνικής αποστολής»

Αυτά αναφέρει μεταξύ άλλων η αναφορά της αμερικανικής αστυνομίας, που ήταν και η πηγή του τηλεγραφήματος του ΑΠΕ ΜΠΕ από τη Νέα Υόρκη.

Ως εκ τούτου την οφειλόμενη απάντηση προς κάθε ενδιαφερόμενο δεν χρειάζεται να τη δώσει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αφού τη δίνει η αστυνομία της Νέας Υόρκης. Σε κάθε περίπτωση, την ευθύνη των τηλεγραφημάτων που δημοσιεύονται στο Πρακτορείο φέρει ο πρόεδρος και γενικός διευθυντής του ΑΠΕ ΜΠΕ.»

Ποιος είναι ο αρχιτέκτονας;

Είναι προφανές πως μετά και το σημερινό τηλεγράφημα υφίσταται μείζον θέμα για τον διευθυντή του ΑΠΕ Μιχάλη Ψύλλο.

Και όπως σημειώναμε και από χθες τα ερωτήματα πλέον που τίθενται προς την διοίκηση του ΑΠΕ, το οποίο οφείλει να μην λειτουργεί ως παράρτημα της… Κουμουνδούρου, είναι ξεκάθαρα:

Ποιός έγραψε ή πιθανώς υπαγόρευσε ένα «μαϊμού» ρεπορτάζ το οποίο αναπαρήγαγε το σύνολο του Ελληνικού Τύπου σχεδόν για μια βδομάδα;

Γιατί το (ανώνυμο) τηλεγράφημα του ΑΠΕ μας προέκυψε με 48 ώρες καθυστέρηση από το συμβάν; «Μαγειρεύτηκε» ‘αραγε κάτι στο ενδιάμεσο; Και από ποιόν;

Υπάρχουν και μια σειρά ακόμη σοβαρών ζητημάτων κυρίως για τον ρόλο που διαδραμάτισε στο παρασκήνιο προσωπικά ο Μιχάλης Ψύλλος σε αυτήν την περίεργη υπόθεση.

Για τα οποία θα κληθεί να απαντήσει στη Δικαιοσύνη.

Αφού οι δύο δημοσιογράφοι – ανταποκριτές στην Νέα Υόρκη είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν όπως μαθαίνουμε σε μπαράζ αγωγών και μηνύσεων για να αποδειχθεί τελικά ποιός «έστησε» αυτήν την βρόμικη υπόθεση.

Όσο το γιατί την έστησε, ε αυτό όσο κι αν όλοι καταλαβαίνουμε, θα πρέπει δημόσια οι υπεύθυνοι να λογοδοτήσουν…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.