Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2016

Σε ποια νησιά αυξάνεται ο ΦΠΑ κατά 30% από 1η Ιανουαρίου


Ακριβότερα θα είναι από την 1η Ιανουαρίου 2017 τα αγαθά και οι υπηρεσίες στα νησιά της...
άγονης γραμμής καθώς και σε εκείνα που επλήγησαν από τις μεταναστευτικές ροές (Λέσβος, Χίος, Σάμος, Κως, κ.λπ.) αφού ολοκληρώνεται η κατάργηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ που ίσχυε στα νησιά του Αιγαίου.

Κάτι που σημαίνει ότι οι συντελεστές από 17%, 9% και 4% θα αυξηθούν σε 24%, 13% και 6% αντίστοιχα.

Πρόκειται για το τρίτο κύμα αύξησης του φόρου στις περιοχές όπου ίσχυε το ειδικό καθεστώς των μειωμένων συντελεστών κατά 30%.

Είχε προηγηθεί την 1/10/2015 η αναπροσαρμογή των συντελεστών στα νησιά Θήρα, Μύκονο, Νάξο, Πάρο, Ρόδο, Σκιάθο και την 1/6/2016 σε Σύρο, Σκύρο, Άνδρο, Τήνο, Κάρπαθο, Μήλο, Σκύρο, Αλόννησο, Κέα, Αντίπαρο και Σίφνο.

Παράλληλα, σύμφωνα με την Καθημερινή, το υπουργείο Οικονομικών προωθεί απαλλαγή από τον ΦΠΑ των επιχειρήσεων με ακαθάριστα έσοδα έως 25.000 ευρώ.

Σήμερα το όριο είναι 10.000 ευρώ. Με την αύξηση του ορίου απαλλαγής μειώνεται το διοικητικό κόστος διαχείρισης του φόρου τόσο για το Δημόσιο όσο και για τις επιχειρήσεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.