Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016

Κάθε 72 ώρες κάποιος γίνεται δισεκατομμυριούχος, στην Ασία!


Με την Κίνα οδηγό, η ασιατική ήπειρος παράγει έναν δισεκατομμυριούχο κάθε τρεις ημέρες, σύμφωνα με σχετική έκθεση της ελβετικής τράπεζας UBS και της ελεγκτικής εταιρείας PwC...



Από τα στοιχεία που παρουσιάζει η έκθεση προκύπτει ότι, αν και συνολικά ο πλούτος των Κροίσων παγκοσμίως μειώθηκε κατά 300 δισ. δολ. και διαμορφώθηκε στα 5,1 τρισ. δολ. στη διάρκεια του 2015, οι περίπου 460 δισεκατομμυριούχοι ανά τον κόσμο θα μεταβιβάσουν 2,1 τρισ. δολάρια στους κληρονόμους τους μέσα στα επόμενα 20 χρόνια – που αντιστοιχεί σχεδόν στο ΑΕΠ της Ινδίας ή στο ποσό που αποσύρθηκε άρον – άρον από τις αγορές μετά τον πανικό του Brexit. Σύμφωνα με τη UBS θα πρόκειται για τη μεγαλύτερη μεταβίβαση πλούτου στην ιστορία.

Μεταξύ των 210 νέων δισεκατομμυριούχων που δημιουργήθηκαν σε παγκόσμια κλίμακα το 2015, από την Ασία προέρχονται οι 113 (με την πλειοψηφία τους στην Κίνα) ήτοι το 54% του συνόλου, με την περιουσία τους να ξεπερνά το όριο του 1 δισ. δολ. .

Το 2015 ο μέσος δισεκατομμυριούχος είδε τον πλούτο του να μειώνεται από τα 4 δισ. δολ. στα 3,7 δισ., λόγω κυρίως της πτώσης της τιμής των εμπορευμάτων και των πρώτων υλών, της ανατίμησης του αμερικανικού δολαρίου και της μεταβίβασης assets τη μια γενιά δισεκατομμυριούχων στην άλλη.

Ρόλο έπαιξε και η υποτίμηση του κινεζικού γιουάν αλλά και η μεταβλητότητα των χρηματαγορών που ώθησαν τους Κινέζους επενδυτές να αναζητήσουν νέες επενδύσεις, όπως υπεράκτιο real estate.

Την ίδια στιγμή, πάντως, ο αριθμός των δισεκατομμυριούχων αυξήθηκε στους 1.397.

Κι ενώ σε Ασία και Ειρηνικό οι μεγιστάνες αυξάνονται και πληθύνονται, δεν συμβαίνει το ίδιο με τις οικονομίες της Δύσης, αναφέρει το τμήμα Διαχείρισης Πλούτου της UBS. Πέρυσι η Κίνα δημιούργησε 80 νέους δισεκατομμυριούχους με μέση ηλικία τα 53 έτη, ενώ το Χονγκ Κονγκ και η Ινδία περιορίστηκαν στους 11 έκταση. Οι μισοί εξ αυτών προέρχονται από τον χώρο της τεχνολογίας, του λιανικού εμπορίου και του real estate.

Στην Ευρώπη, το 2015 καταγράφηκαν 56 νέοι δισεκατομμυριούχοι το 2015, αλλά το 59% εξ αυτών κληρονόμησαν την περιουσία τους ή τουλάχιστον το μεγαλύτερο μέρος αυτής.

Στις ΗΠΑ τέλος, για πρώτη φορά μετά από μια δεκαετία, ο μέσος πλούτος των αυτοδημιούργητων δισεκατομμυριούχων ξεπέρασε τον πλούτο εκείνων που κληρονόμησαν και εκτινάχθηκε στα 4,5 δισ., έναντι των 4,3 δισ. από κληροδοτημένες περιουσίες.

Σε κάθε περίπτωση, φαίνεται πως οι αυτοδημιούργητοι κροίσοι ξέρουν να προστατεύουν καλύτερα τις περιουσίες τους. Τα νούμερα μιλούν από μόνα τους: Συνολικά ο πλούτος των αυτοδημιούργητων μειώθηκε μόλις κατά 4%, ενώ ο πλούτος των κληρονόμων μειώθηκε κατά 16%. Ωστόσο, το 13% της μείωσης οφείλεται στο κόστος μεταβίβασης περιουσίας, αλλά και στη διασπορά του πλούτου σε διάφορους κληρονόμους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.