Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016

Ο καιρός της Δευτέρας




Βροχές και καταιγίδες....



Νέα επιδείνωση του καιρού αναμένεται αύριο, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες ακόμα για λίγο και ισχυρές στα Δυτικά, τα Κεντρικά και τα Βόρεια. Στις υπόλοιπες ανατολικές και νότιες περιοχές αναμένονται λίγες νεφώσεις που πρόσκαιρα θα πυκνώνουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί θα κυμανθεί στα Βόρεια από 6  έως 24  βαθμούς Κελσίου, στα Κεντρικά από  12   έως 26 , στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα από 17 έως 26   βαθμούς Κελσίου. Οι  άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, αλλά σταδιακά στο Ιόνιο θα γυρίσουν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Πιο αναλυτικά
Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και βόρεια.
Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 25 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 20 βαθμούς κελσίου.
Σε Μακεδονία και Θράκη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες αρχικά στην δυτική Μακεδονία και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές. Τα φαινόμενα πιθανόν να είναι πρόσκαιρα ισχυρά. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 21 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε νησιά Ιονίου, Ήπειρο, δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές αρχικά στις βορειότερες περιοχές και βαθμιαία στα υπόλοιπα. Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.  Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 25 βαθμούς κελσίου. στα βόρεια η μέγιστη κατά τόπους 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στις βορειότερες περιοχές. Τα φαινόμενα πιθανόν να είναι κατά τόπους ισχυρά στη Θεσσαλία και την κεντρική Στερεά. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 26 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Κυκλάδες, Κρήτη αναμένονται αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και είναι πιθανό να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 26 βαθμούς κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 27 βαθμούς κελσίου. στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Η πρόγνωση για την Τρίτη

Στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά αναμένονται  νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες οι οποίες στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια καθώς και στα νησιά του  βόρειου και ανατολικού Αιγαίου πιθανόν να είναι κατά τόπους ισχυρές. Βαθμιαία εξασθένηση αναμένεται από το βράδυ.
Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και βελτίωση το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.