Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016

Financial Times: Χαλκευμένα τα αποτελέσματα των stress tests της Deutsche Bank;


Ειδική μεταχείριση έλαβε η γερμανική Deutsche Bank στα τεστ αντοχής που έγιναν το καλοκαίρι στο ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα, σύμφωνα με πληροφορίες των Financial Times...



Η μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα επικαλείται τα αποτελέσματα των τεστ ως απόδειξη για την υγεία της, τη στιγμή που η μετοχή της έχει υποστεί μεγάλες απώλειες τις τελευταίες εβδομάδες καθώς κινδυνεύει με πρόστιμο έως και 14 δισεκατομμυρίων δολαρίων από το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.

Σύμφωνα όμως με τους FT, τα αποτελέσματα της Deutsche Bank στον έλεγχο του καλοκαιριού βελτιώθηκαν εικονικά με την άδεια της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, που είναι αρμόδια για την εποπτεία των μεγαλύτερων ευρωπαϊκών ιδρυμάτων.

Συγκεκριμένα, στα αποτελέσματα της Deutsche Bank περιελήφθησαν 4 δισ. δολάρια από την πώληση του μετοχικού μεριδίου της κινεζική τράπεζα Hua Xia, παρά το γεγονός ότι η συμφωνία δεν έχει οριστικοποιηθεί έως σήμερα. Μάλιστα, για να περιληφθεί στα τεστ η πώληση των μετοχών έπρεπε κανονικά είχε ολοκληρωθεί το αργότερο έως τα τέλη του 2015.

Καμία άλλη από τις δεκάδες ευρωπαϊκές τράπεζες που ελέγχθηκαν αυτό το καλοκαίρι δεν έλαβε παρόμοια μεταχείριση, μολονότι πολλά ιδρύματα είχαν δρομολογήσει μεγάλες συμφωνίες στο τέλος του περασμένου έτους.

Η Deutsche Bank δεν προέβη σε κάποιο σχόλιο σε ερώτηση των Financial Times.

Παρά την ευνοϊκή μεταχείριση που έλαβε, η μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα ήταν ένας από τους χαμένους των stress tests καθώς η κεφαλαιακή της βάση μειώθηκε κατά 540 μονάδες βάσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.