Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2016

Εμπρηστικό δημοσίευμα της Handelsblatt: Η Ελλάδα βάζει σε κίνδυνο τη συμφωνία Ε.Ε. – Τουρκίας


Την Ελλάδα κατηγορεί η Handelsblatt ως υπεύθυνη για ενδεχόμενη κατάρρευση της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας για τους πρόσφυγες…H Ελλάδα δεν καταφέρνει να απελάσει ικανό αριθμό παράνομων μεταναστών στην Τουρκία, διαπιστώνουν δύο ανταποκριτές της Handelsblatt στην Αθήνα.

«Συνήθως όταν ο πρωθυπουργός Τσίπρας υφίσταται επικρίσεις από τους εταίρους του, έχουν να κάνουν με το ύψος του χρέους και την έλλειψη μεταρρυθμιστικού ζήλου», αναφέρουν και συμπληρώνουν όμως ότι «στην επόμενη σύνοδο κορυφής θα υποστεί και πάλι κριτική, αυτή τη φορά για έλλειψη προόδου σε έναν άλλο τομέα, το μεταναστευτικό».

«Με ανησυχία παρακολουθούν οι άλλες χώρες – μέλη της ΕΕ ότι η Ελλάδα δεν εφαρμόζει επαρκώς τις δεσμεύσεις της από τη συμφωνία ΕΕ –Τουρκίας θέτοντας σε κίνδυνο ολόκληρο το πακέτο και τον πυλώνα της στρατηγικής της Μέρκελ και την Κομισιόν», αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα.

Οι αρθρογράφοι επικαλούνται ανώτατο κοινοτικό αξιωματούχο, ο οποίος αποκαλύπτει ότι στο επόμενο συμβούλιο κορυφής οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ θα παρουσιάσουν κατάλογο με σημεία που η Ελλάδα αστόχησε. «Η μεγάλη ανησυχία είναι μήπως μαθευτεί ανάμεσα στους Σύρους ότι ο κίνδυνος να απωθηθούν στην Τουρκία είναι μικρός και αυτό παρακινήσει περισσότερους να έρθουν στα νησιά» αναφέρει ο ίδιος αξιωματούχος στη γερμανική εφημερίδα.

Οι δημοσιογράφοι, σύμφωνα με τη Deutsche Welle, υποστηρίζουν πως το ότι δεν έχει αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός των προσφύγων οφείλεται στους ελέγχους που γίνονται από την τουρκική πλευρά περιγράφοντας τις δυσκολίες, αφενός της ΕΕ στην υλοποίηση της συμφωνίας και αφετέρου της ελληνικής πλευράς, μεταξύ άλλων λόγω του ότι πολλοί δικαστές δεν θεωρούν την Τουρκία ασφαλή τρίτη χώρα ιδίως μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.