Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016

Στην "φάκα" της ΕΛ.ΑΣ. ο "ποντικός" του Κολωνακίου, που δρούσε από το 2012


Μεταξύ των θυμάτων του ο Αλέξης Κούγιας, η Μυρτώ Κοντοβά και πολιτικοί...



Τουλάχιστον 85 κλοπές και διαρρήξεις πολιτικών και διηγορικών γραφείων αλλά και επιχειρήσεων στο Κολωνάκι είχε πραγματοποιήσει ένας 45χρονος ο οποίος συνελήφθη στο Ίλιον απο άνδρες της ασφάλειας. Θύματα του μεταξύ άλλων ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας και η Μυρτώ Κοντοβά. Ο δράστης δρούσε στην περιοχή απο το 2012 μάλιστα για την σύλληψή του είχε συστασθεί ειδική ομάδα της αστυνομίας.

Συγκεκριμένα ο δράστης παραβιάζοντας την κλειδαριά της κεντρικής εισόδου ή τα παράθυρα των κοινόχρηστων χώρων εισέρχονταν σε γραφεία και καταστήματα και αφαιρούσε από το εσωτερικό τους χρηματοκιβώτια, χρηματικά ποσά, ηλεκτρονικές συσκευές, υπολογιστές, εμπορεύματα και άλλα αντικείμενα αξίας.

Κατά την διάρκεια ερευνών στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Αεροβόλο πιστόλι
Ηλεκτρονικές συσκευές
Εξαρτήματα Η/Υ
Πίνακες ζωγραφικής
Εμπορεύματα καταστημάτων
Κλειδιά καταστημάτων
Αντικλεπτικοί μηχανισμοί ενδυμάτων

Θύματά του και τα γραφεία των πρώην Ευρωβουλευτών Ρόδης Κράτσα και Διονύση Λιβανού. Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιασθεί ογδόντα πέντε περιπτώσεις κλοπών, ενώ εξακριβώθηκε η συμμετοχή του σε υπόθεση ληστείας το 2012, κατά την οποία οι δράστες, φορώντας στολές αστυνομικών, ακινητοποίησαν και αφαίρεσαν φορτηγό όχημα που μετέφερε προϊόντα καπνού. Αξίζει να σημειωθεί πως ο 45χρονος είχε εκτίσει στο παρελθόν ποινή φυλάκισης για αντίστοιχα αδικήματα και του είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.