Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016

Θα πάρει τις 400.000$ μισθό Προέδρου ο Τραμπ ή θα αποποιηθεί της αποζημίωσης; [video]


Ετοιμάζεται να γίνει ο πλουσιότερος «ένοικος» του Λευκού Οίκου από καταβολής αμερικανικού έθνους. Η περιουσία του Ντόναλντ Τραμπ αγγίζει τα 4 δισ. δολάρια και προφανώς δεν έχει καμία ανάγκη το μισθό που αντιστοιχεί στη θέση του προέδρου...



Κατά την προεκλογική περίοδο μάλιστα είχε δεσμευτεί ότι θα αποποιηθεί ολότελα τις απολαβές για τα καθήκοντα του, λέγοντας ότι «δεν πρόκειται να πάρω ούτε ένα δολάριο αν εκλεγώ»! Μαζί λοιπόν με όλη τη φιλολογία που έχει αναπτυχθεί ανά τον κόσμο μετά τη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ είναι και αυτή (στις ΗΠΑ) σχετικά με το αν θα κρατήσει την υπόσχεση περί μισθού.

Ποιος είναι όμως αυτός που θα έχει ο νέος πλανητάρχης αν αθετήσει, όπως… αναμένεται, τη δέσμευση του; Η νομοθεσία προβλέπει ότι ως πρόεδρος θα λαμβάνει 400.000 δολάρια το χρόνο (30.700 ευρώ το μήνα) και κάποιες άλλες αποζημιώσεις. Για τα προσωπικά του έξοδα προϋπολογίζονται 50.000 δολάρια, ενώ προβλέπονται και μερικές ακόμα χιλιάδες ευρώ για τα ταξίδια και τη διασκέδασή του.

Ο μισθός του Αμερικανού προέδρου έχει διαρκώς αυξητικές τάσεις και αυτό σημαίνει ότι ο Τραμπ θα είναι ο πιο καλοπληρωμένος ηγέτης των ΗΠΑ στην ιστορία τους. Για παράδειγμα τα 400.000 δολάρια είναι τα διπλάσια απ’ όσα έπαιρνε ο Μπιλ Κλίντον όταν θήτευσε εκείνος στο οβάλ γραφείο (1993-2001).

Βάσει των όσων αναφέρει το «The Richest», τουλάχιστον δύο Αμερικανοί πρόεδροι από τους προηγούμενους 44 είχαν δωρίσει το μισθό τους σε φιλανθρωπικά ιδρύματα. Ο ένας είναι ο Τζον Φ. Κένεντι (1961-63) και ο άλλος ο Χέρμπερτ Χούβερ (1929-1933).

Δείτε το βίντεο με την προεκλογική του δέσμευση:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.