Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016

Αμερικανοί σκοτώθηκαν σε επίθεση Ταλιμπάν σε βάση του ΝΑΤΟ


Ένας Ταλιμπάν βομβιστής αυτοκτονίας που είχε μεταμφιεστεί σε εργάτη πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος...


 στην αεροπορική βάση του ΝΑΤΟ στο Μπαγκράμ βόρεια της Καμπούλ, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 4 Αμερικανοί και να τραυματιστούν τουλάχιστον 17 άνθρωποι σε μία από τις πλέον αιματηρές επιθέσεις εναντίον των αμερικανικών δυνάμεων τα τελευταία χρόνια.
Δύο Αμερικανοί στρατιώτες και δύο Αμερικανοί εργολάβοι σκοτώθηκαν και άλλοι 16 Αμερικανοί στρατιώτες τραυματίστηκαν, όπως επίσης και ένας Πολωνός στρατιώτης που υπηρετεί στην αποστολή του ΝΑΤΟ, επισήμανε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Ας Κάρτερ σε μια ανακοίνωση.
«Προς εκείνους που διέπραξαν αυτήν την επίθεση, το μήνυμά μου είναι απλό. Κανείς δεν θα μας αποτρέψει από την αποστολή μας να προστατεύουμε την πατρίδα μας και να βοηθήσουμε το Αφγανιστάν να διασφαλίσει το μέλλον του» τόνισε ο Αμερικανός υπουργός.
Επρόκειτο για την φονικότερη επίθεση με θύματα Αμερικανούς στρατιώτες στην χώρα αφότου βομβιστής αυτοκτονίας που επέβαινε σε μηχανή σκότωσε 6 Αμερικανούς στρατιώτες που βρίσκονταν σε περιπολία κοντά στο Μπαγκράμ τον Δεκέμβριο του 2015.
Ο Ας Κάρτερ συμπλήρωσε ότι το Πεντάγωνο θα διερευνήσει τις συνθήκες που διαπράχθηκε η επίθεση προκειμένου να καθορίσει τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν ώστε να βελτιωθεί η φύλαξη της βάσης.
Ο Ουάχιντ Σεντίκι, εκπρόσωπος τύπου του κυβερνήτη της επαρχίας Παρουάν, είπε πως ο δράστης κατάφερε να εισέλθει στην καλά φυλασσόμενη βάση, τη μεγαλύτερη αμερικανική βάση στο Αφγανιστάν, και στεκόταν στην ουρά μαζί με άλλους Αφγανούς εργάτες, όταν πυροδότησε τα εκρηκτικά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.